Arınç Paris'te Yahya Kemal'in Masasına Oturdu - Son Dakika
Dünya

Arınç Paris'te Yahya Kemal'in Masasına Oturdu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Medya Buluşması için gittiği Paris'te, Yahya Kemal Beyatlı'nın oturduğu masaya oturdu.

15.04.2013 15:58  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Medya Buluşması için geldiği Paris'te Ünlü Türk Şairi Yahya Kemal Beyatlı'nın da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü yazar ve önemli şahsiyetlerin buluşup ve sohbet ettikleri yer olarak bilinen "La Closerie Des Lilas" adlı kafa-restoranda Yahya Kemal Beyatlı'nın oturduğu masaya oturdu. Restoranda Yahya Kemal Beyatlı'nın isminin kazındığı masada basın mensuplarına poz veren Arınç açıklamasında, "Ünlü şairimizin anısına yer ayrılmış bu masaya oturmakla onun yaşadığı eski günleri yad ediyoruz" dedi.

Arınç, Beyatlı'nın 1900'lü yılların başında öğrenciyken geldiği ve 9 sene kaldığı Paris'te sık sık bu restorana gelip bu masaya oturduğunu ifade ederek, "Bizim için önemli bir yer. Yahya Kemal Beyatlı 18'li yaşlarda yani öğrencilik yaptığı sırada buraya sık sık gelip bu masada otururmuş. Ünlü şairimizin anısına yer ayrılmış bu masaya oturmakla onun yaşadığı eski günleri yad ediyoruz" dedi. Bakan Arınç ve beraberindeki heyet ayrıca aynı kafenin restoran bölümünde öğle yemeği yediler.

La Closerie Des Lilas adlı kafe-restoran, Rusya'dan Vladimir Lenin, ABD'den Ernest Miller Hemingway, İrlanda'dan Samuel Barclay Beckett, Fransa'dan Jean-Paul Sartre ve Louis Aragon, gibi

daha bir çok dünyaca ünlü yazar ve siyasetçileri ağırlamasıyla tanınıyor. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Arınç Paris'te Yahya Kemal'in Masasına Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement