Arjantin'de Aşırı Sıcaklar Can Alıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Arjantin'de Aşırı Sıcaklar Can Alıyor

Arjantin\'de Aşırı Sıcaklar Can Alıyor
27.12.2013 16:20  Güncelleme: 16:18

Arjantin'de son 40 yılın en sıcak Aralık ayının yaşandığı bugünlerde, 3 kişi aşırı sıcaklardan hayatını kaybetti.

Arjantin'de son 40 yılın en sıcak Aralık ayının yaşandığı bugünlerde, 3 kişinin aşırı sıcaklardan hayatını kaybettiği bildirildi.

Santiago Del Estero eyaletinde, biri 72 yaşında diğeri 34 yaşında 2 kişinin hayatını kaybettiği, genç olanın evinde yattığı, öğle uykusundan kalkamadığı ifade edildi. Salta'da ise aşırı sıcaktan bunalan bir Arjantinlinin kalp krizi geçirerek öldüğü bilgisi verildi.

Arjantin Meteoroloji Servisi, ülkenin son 40 yılda en sıcak Aralık ayını yaşadığını belirterek, sıcak alarm seviyesini "kırmızıya" yükseltti. Yetkililer, kalp rahatsızlığı ve tansiyon problemi bulunanların daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Bu dönem, yaz aylarının "aşırı sıcak" geçeceği uyarısında bulunan meteoroloji, her yıl gözlenen yağışların da alınamayacağını belirtti. - BUENOS AIRES

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Arjantin'de Aşırı Sıcaklar Can Alıyor - Son Dakika


Advertisement