Avrupa Parlamentosu'ndaki 73 üyeli aşırı sağ grup isim değiştirdi - Son Dakika
Dünya

Avrupa Parlamentosu'ndaki 73 üyeli aşırı sağ grup isim değiştirdi

Avrupa Parlamentosu çatısı altında 2015 yılında kurulan ilk aşırı sağcı grup 'Uluslar ve Özgürlükler Avrupası' isim değiştiriyor. 73 üyeli grubun ismi bundan böyle "Kimlik ve Demokrasi" olacak.

13.06.2019 17:23

Avrupa Parlamentosu (AP) çatısı altında 2015 yılında kurulan ilk aşırı sağcı grup 'Uluslar ve Özgürlükler Avrupası' isim değiştirdi.

İtalya'da koalisyon ortağı Lig Partisi lideri Matteo Salvini ve Fransa'da Marine Le Pen'in 'Ulusal Birleşme Hareketi'ni de içeren 73 üyeli grubun yeni adı "Kimlik ve Demokrasi" (ID) oldu. 58 olan üye sayısını genişleyerek 73'e çıkaran grup, AP'nin beşinci büyük siyasi yapısı haline geldi.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Avrupa Parlamentosu'ndaki 73 üyeli aşırı sağ grup isim değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement