Bağış'ın Daveti Rum Basınında - Son Dakika
Dünya

Bağış'ın Daveti Rum Basınında

Bağış\'ın Daveti Rum Basınında

Egemen Bağış'ın, Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ı, Fenerbahçe ile AEL Limasol arasında oynanacak maçı izlemek üzere İstanbul'a davet etmesi Rum basınında da yankı buldu.

03.09.2012 14:57  Güncelleme: 14:58

Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ı, Fenerbahçe ile AEL Limasol arasında oynanacak maçı izlemek üzere İstanbul'a davet etmesi Rum basınında da yankı buldu.

Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, Bağış'ın açıklamalarına 'İki devlet politikası' yorumunda bulunarak, davetin inceleneceğini ve bunun resmi davet olduğunu görünce bir karşılık verileceğini söyledi. Güney Kıbrıs Rum kesiminde yayın yapan Alithia gazetesi "Türkler Hristofyas'ı Fener-AEL'e Davet Ediyor. Şart ve Eroğlu. Güvenlik Meselesi. Renkler Konusunda Sevim. Kıbrıslı Türkler Ne Diyor. Stefanu: 'İki Devlet Politikası" başlık ve alt başlıklarıyla verdiği haberinde, "Türkiye'nin her şeyden istifade etmeye çalışarak futbolu siyasileştirdiğini" iddia etti.

Avrupa Ligi çerçevesindeki Fenerbahçe-AEL maçının Türk siyasi liderliğini meşgul ettiğini yazan gazete, 'İyi niyet göstergesi' olarak Bağış'ın, Hristofyas' ı 8 Kasım'da İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan maçı izlemeye davet ettiğini ancak davetin bir şartının olduğunu, Hristofyas'ın Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'yla birlikte gitmeye çağrıldığını belirtti. Haberde Bağış'ın, maçın güvenliği konusunda yaptığı açıklamalar da aktarıldı. Gazete ayrıca haberinde, AEL'in eski oyuncusu Kıbrıslı Türk Sevim Ebeoğlu'nun ve KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban'ın açıklamaları ile Kıbrıs Türk gazetelerinde çıkan Fenerbahçe-AEL eşleşmesiyle ilgili haberleri de aktardı.

"STEFANU: 'İKİ DEVLET POLİTİKASI"

Öte yandan Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, gazeteye yaptığı açıklamada, Bağış'ın daveti konusunda bilgilendirildiğini ancak resmi davetin söz konusu olup olmadığını bilmediğini ifade etti. Davetin inceleneceğini söyleyen Stefanu, eğer resmi bir davet söz konusuysa, bir karşılık verileceğini ve bunun kamuoyunun bilgisine sunulacağını belirtti.

Stefanu devamında, bu olaydan bile, Türkiye'nin, Eroğlu'nu da davet ederek, iki eşit devlet politikasını ileri götürmeye teşebbüs ettiğini savundu ve bunun kendileri için kabul edilmez olduğunu belirtti. Diğer gazeteler ise haberi şu başlık ve spotlarla verdi:

Politis: Egemen Bağış. Dimitri, Eroğlu'yla Gel

Fileleftheros: Maç İçin Bağış'ın Hristofyas'a Daveti. Fenerbahçe-AEL Maçını Görmek İçin Onu Eroğlu ile Birlikte İstanbul'a Davet Etti.

Haravgi: Bağış'ın Hristofyas'a Şartlı Daveti. İstanbul'da Eroğlu ile Birlikte AEL-Fenerbahçe Maçını İzlemeyi Öneriyor.

Simerini: Bağış, AEL-Fenerbahçe Arka Planıyla Tahrik Ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Bağış'ın Daveti Rum Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement