Cameron ve Murdoch İngiltere'de Dalga Konusu Oldu - Son Dakika
Dünya

Cameron ve Murdoch İngiltere'de Dalga Konusu Oldu

Cameron ve Murdoch İngiltere\'de Dalga Konusu Oldu

İngiltere Başbakanı David Cameron ve Avustralyalı medya devi Rupert Murdoch, İngiltere'nin başkenti Londra'da, 'Leveson' soruşturmasına tepki göstermek için düzenlenen mini protesto gösterisinde alay konusu oldu.

03.12.2012 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı David Cameron ve Avustralyalı medya devi Rupert Murdoch, İngiltere'nin başkenti Londra'da, 'Leveson' soruşturmasına tepki göstermek için düzenlenen mini protesto gösterisinde alay konusu oldu.

İngiltere'de başlatılan 'Leveson' soruşturması, basının denetlenmesi için yasalarla desteklenen bağımsız bir kuruluşun önerdiği raporla sonuçlanmış ve hükümet içerisinde görüş ayrılıklarına yol açmıştı. Başbakan David Cameron raporda bulunan bir çok noktaya katıldığını ifade ederken, yeni bir kurum kısmını desteklemediğini açıklamış ve muhalefet Lideri Ed Miliband'la bir kez daha fikir ayrılığına düşmüştü. Halkın sesi olarak bilinen Avaaz Kampanya grubu, Parlamento binası önünde düzenledikleri ufak çaplı protesto gösterisinde, David Cameron ve Rupert Murdoch'u raporun sonuçlanmasının ardından şampanyalarını yudumlarken sahneledi. Rupert Murdoch ve David Cameron kostümleri içerisinde basına görüntü veren Avaaz Kampanyacıları, "28 bin kişi yüzde yirmiyi geçmeyen medya ortaklığı istiyor" pankartları taşıdı. Avaaz Kampanya Grubu, hükümeti, medya devlerinin oluşmasını önleyecek, bir kişinin yüzde yirmiden fazla hisse sahibi olmasını engelleyecek yasaların oluşturulması için göreve çağırıyor.

2007 yılında kurulan Avaaz Kampanya Grubu, halkların sesini kendi hükümetlerine ve dünyaya duyurabilmek amacıyla, insanları, hayal ettikleri dünyada yaşamak için mücadele etmeye davet ediyor. Avaaz Kampanya grubu 6 kıtada 15 ayrı dilde yedi milyondan fazla kişi tarafından destekleniyor.

İngiltere'nin Avaaz Kampanya Grubu sözcüsü Meredith Alexander, kendisiyle yapılan röportajda, "Medya devi tarafından hastalığa bulaştırılmış olan basının tedavisi medya çoğulluğundan geçiyor ve İngiliz halkının yüzde 73'ü buna katılıyor. Dolayısıyla bir kişinin yüzde yirmiden fazla hisse sahibi olması önlenmeli. Murdoch mafyasının sahip olduğu güçle neler yaptığını gördük. Politikacılar da dahil olmak üzere herkesin telefonunu dinlediler. Polis kurumumuza zarar verdiler. İşin kötüsü David Cameron ve Nick Cleg hala bu konuya duyarlılık göstermiyor, muhalefet lideri Ed Miliband talebimizin arkasında duruyor" şeklinde konuştu. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Cameron ve Murdoch İngiltere'de Dalga Konusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement