Dünyanın En Tehlikeli Teröristi - Son Dakika
Dünya

Dünyanın En Tehlikeli Teröristi

Dünyanın En Tehlikeli Teröristi

El Kaide'nin 2009'dan beri Arabistan Yarımadası'ndaki saldırılarında kullandığı bombaları yapan Asisi, dünyanın en tehlikeli teröristi kabul ediliyor.

09.08.2013 08:59  Güncelleme: 09:22

Arap Yarımadası El Kaidesi üyesi 1982 doğumlu Suudi Arabistan vatandaşı İbrahim Hasan Tali El Asisi, bomba yapımı konusundaki tecrübesi ve son yıllarda düzenlediği saldırılar ve saldırı teşebbüsleri yüzünden birçok uzman tarafından dünyanın en tehlikeli teröristi olarak adlandırılıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, "Ebu Salih" takma isimli Asisi'nin 2009 yılından beri El Kaide'yle çalıştığı belirtilirken, kardeşi Abdullah'ın aynı yıl Suudi Arabistan İçişleri Bakan Yardımcısı'na yönelik suikast teşebbüsünden sonra Asisi'nin ismi anılmaya başlandı. 2009'da Detroit'e, 2010'da Yemen'den Dubai ve İngiltere'ye gider uçaklarda bulunan bombaları da Asisi'nin yaptığı düşünülüyor. İddiaya göre Asisi, vücut içine yerleştirilen ve tespit edilemeyen bir bombayı da geliştirdi.

ABD VE AVRUPA GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

En son dedektörlerce görülmeyecek şekilde tasarladığı metal aksam kullanmayan iç çamaşır bombası üreten Asisi yüzünden ABD ve Avrupa'da hava ulaşımında güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtilirken, ABD Hava Güvenliği Kurumu'nun yolcuları neredeyse çıplak gösteren detektörü Asisi yüzünden geliştirildiği bildirildi. Time dergisine konuşan Amerikalı üst düzey bir anti-terör yetkilisi, "Asisi bizim ana hedefimiz. Tüm terör listelerinin en tepesinde" dedi.

ABD İHA SALDIRILARINI DA ARTIRDI

Suudi Arabistan yetkililerinin açıkladığı terörist listesinde de Asisi bir numarada. Çok sayıda El Kaide liderinin öldürülmesinden sonra bölgesel terörist oluşumların daha bağımsız ve bu yüzden de daha zor etkisiz hale getirilir hale geldiği bildirildi. Bu yüzden de farklı anti-terör stratejileri geliştirildiği belirtildi. Geçen hafta El Kaide tehdidine karşı temsilciliklerini boşaltan ve güvenlik önlemlerini artıran ABD, son zamanlarda Yemen'deki İnsansız Hava Aracı saldırılarını da artırdı. Dünkü saldırıda da 6 tane El Kaide militanının öldürüldüğü belirtildi.

"BİR ŞEYLER YAP"

ABD'nin güvenlik önlemlerini artırmasına, Yemen'de temsilciliklerini kapatmasına ve insansız hava araçları saldırılarına ivme kazandırmasına neden olan El Kaide lideri Ayman El Zevahiri ile Arabistan Yarımadası El Kaidesi lideri Nasır El Vuhayşi arasındaki konuşmanın aslında dünya çapında 20 kadar El Kaide liderinin gerçekleştirdiği bir telekonferans olduğu bildirildi. Zevahiri'nin Vuhayşi'ye "bir şeyler yap" talimatını verdiği telekonferansa Nijerya'dan Boko Haram; El Kaide'nin Irak, Orta Asya, ve Kuzey Afrika kolları, Sina Yarımadası'ndaki militanlar ve Pakistan Talibanı temsilcilerinin de katıldığı bildirildi.

FBI, TÜRKİYE'Yİ DE UYARDI

El Kaide tehdidi nedeniyle bazı ülkelerde elçiliklerini kapatan ABD'nin, Türkiye'yi örgütün diplomatik misyonlarına yönelik saldırı ihtimaline karşı uyardığı ortaya çıktı. Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Arap asıllı 5 El Kaide üyesinin Türkiye'ye dönük eylem için istihbarat raporu gönderdiği öğrenildi. Örgütün İstanbul ve Ankara'daki ABD misyonlarına dönük saldırı hazırlığı olduğu öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre, uyarı notası FBI tarafından Dışişleri Bakanlığı'na geldi. İçişleri Bakanlığı'na iletilen nota daha sonra ilgili emniyet müdürlükleri ile paylaşılarak gerekli önlemlerin alınması istendi. Ankara ve İstanbul Emniyet müdürlükleri büyükelçilik ve konsolosluğun çevresinde Terör, İstihbarat, Trafik ve Asayiş Şubelerine bağlı ekip sayısı artırıldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Dünyanın En Tehlikeli Teröristi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement