Erdoğan, Rusya Gezisi Öncesi Rus Medyasına Konuştu."Rusya'dan NATO'ya Uygun Askeri Ekipmanı... - Son Dakika
Dünya

Erdoğan, Rusya Gezisi Öncesi Rus Medyasına Konuştu."Rusya'dan NATO'ya Uygun Askeri Ekipmanı...

Erdoğan, Rusya Gezisi Öncesi Rus Medyasına Konuştu."Rusya\'dan NATO\'ya Uygun Askeri Ekipmanı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 yılında kurulmuş olan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) dördüncü toplantısı vesilesiyle yarın Rusya Federasyonu'na gidecek.

20.11.2013 16:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 yılında kurulmuş olan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) dördüncü toplantısı vesilesiyle yarın Rusya Federasyonu'na gidecek. Erdoğan, Rusya gezisi öncesinde Rus medyasına konuştu.

Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi ülkenin resmi yayın organlarından Rossiyskaya Gazeta'ya verdiği özel mülakatta "Rusya'dan NATO'ya uygun askeri ekipman alıyoruz" dedi.

Yarın yayımlanacak röportajda Erdoğan'ın, füze savunma sistemleri ihalesinden, Türkiye ve Rusya arasındaki turizm hacmine, Suriye krizinden AB ile ilişkilere ve Kıbrıs sorununa kadar birçok soruya yanıt verdiği belirtiliyor.

Rusya'nın Sesi'ne göre, füze ihalesinde Rusya'nın en yüksek fiyatı verdiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ihaleden bağımsız olarak Moskova'dan birtakım askeri ekipman satın alımına başladıklarını, bazı ekipmanların satışı konusunda görüşmelerin sürdüğünü anlatırken Rusya'dan NATO sistemine uygun askeri ekipman aldıklarını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi yılda yaklaşık 4 milyon Rus turistin ziyaret ettiğini ve Rusya'nın Almanya'yı geçmeye çok yaklaştığını kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Erdoğan, Rusya Gezisi Öncesi Rus Medyasına Konuştu.'Rusya'dan NATO'ya Uygun Askeri Ekipmanı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement