Ermenistan'da 5,3 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi - Son Dakika
Dünya

Ermenistan'da 5,3 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi

Türkiye ve komşuları deprem endişesiyle yaşarken tedirgin eden bir haber Ermenistan'dan geldi. AFAD, Ermenistan'ın Türkiye sınırında yer alan Shirak kentinde 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Deprem sınır illerimizden hissedildi.

13.02.2022 21:45  Güncelleme: 01:17

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenistan'ın Türkiye sınırında yer alan Shirak kentinde 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem; Kars, Artvin, Ardahan ve Iğdır'dan da hissedildi.

"GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR"

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın Shirak kenti yakınlarında saat 21.25'te 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ermenistan 5,3 büyüklüğünde deprem oldu! Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi

"OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI"

AFAD'dan yapılan diğer bir açıklamada da, "Ermenistan'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki #deprem sonrası, deprem üssüne en yakın ilçemiz Kars'ın Akyaka ilçesi olup, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

KARS VALİLİĞİ: OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ermenistan'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

IĞDIR VALİLİĞİ: GEÇMİŞ OLSUN

Iğdır Valiliği meydana gelen deprem ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Iğdır'ımızda da hissedilen Ermenistan merkezli deprem ile ilgili olarak ilgili birimlerimize ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun."

KANDİLLİ 5,6 OLARAK ÖLÇTÜ

Kandilli Rasathanesi de Ermenistan'daki depremin şiddetini 5,6 olarak ölçtü. Depremin derinliği ise 5,6 kilometre olarak açıklandı.

Ermenistan'da 5,3 büyüklüğünde deprem oldu! Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi
Ermenistan\'da 5,3 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı Türkiye\'den de hissedildi

Son Dakika Dünya Ermenistan'da 5,3 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement