'Harry Sally ile Tanışınca'nın Kamera Arkasında Neler Oldu - Son Dakika
Dünya

'Harry Sally ile Tanışınca'nın Kamera Arkasında Neler Oldu

Sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden birinin yapımın kendisinin de önüne geçen sahnesinin kamera arkasında neler yaşandığı ortaya çıktı.

11.09.2015 11:43  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1989 tarihli Harry Sally ile Tanışınca (When Harry Met Sally) filminde Meg Ryan ile başrol paylaşan Billy Crystal, anılarını kaleme aldığı "Still Foolin' 'Em" adlı otobiyografi kitabında sadece bu filmin değil Hollywood'un kamera arkasına dair ilginç anekdotlara yer veriyor. Hem de okuyanı gülümseten bir şekilde.

ORGAZMIN KAMERA ARKASINI ANLATTI

Billy Crystal'ın kitabının en ilginç bölümlerinden biri de kendisini bir anda kariyerinin zirvesine çıkaran Harry Sally ile Tanışınca adlı filmin ünlü 'sahte orgazm' sahnesinin kamera arkasında yaşananları anlattığı satırlar.

O SAHNEYİ ANLATTI

Bugün 67 yaşında olan Crystal'in kitabında anlattığına göre o ünlü sahnenin çekimi öncesinde yaşananlar şöyle: Söz konusu sahne New York'un Aşağı Batı Yakası'ndaki bir restoranda çekildi. Filmde Sally karakterini canlandıran Meg Ryan, yönetmen Rob Reiner'ın istediği performansı sergileyinceye kadar tekrarlamak zorunda kaldı aynı sahneyi.

BU SAHNE TARİHE GEÇMİŞTİ

Sinema tarihine geçen bu sahnenin çekimi neredeyse bütün bir gün sürdü. Çekim yönetmen Rob Reiner'ın içine sininceye kadar tekrarlandı ve sonunda en kusursuz görüntüler yakalandı.

İLGİNÇ ANILARINI DA PAYLAŞTI

Cyrstal'in kitabında anlattığına göre sahnenin çekimi öncesi, provalar sırasında bir başka ilginç an da yaşandı. Meg Ryan'ın sahte orgazm taklidi yaptığı sırada yan masalarda oturan yaşlı kadınlardan biri -ki Crystal bu kadının yönetmenin annesi Estelle olduğunu da belirtiyor- garsonu çağırıp Meg Ryan'ı göstererek "Onun yediğinden istiyorum." diye sordu.

Kitapta da anlatılan sahte orgazm sahnesiyle sinema tarihine geçen 'Harry Sally ile Tanışınca'nın senaryosunda Nora Ephron'ın imzası var. Rob Reiner'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Meg Ryan, Billy Crystal, Carrie Fisher'ın da aralarında bulunduğu bir kadro yer alıyor.

\'Harry Sally ile Tanışınca\'nın Kamera Arkasında Neler Oldu

Son Dakika Dünya 'Harry Sally ile Tanışınca'nın Kamera Arkasında Neler Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • dombıra: oyum akpye din elden gidiyor 24 64 Yanıtla
  • KÖYLÜ: BU HABERİ YAPANA YUHHH YANİİİİİİİİ 64 11 Yanıtla
  • yazık: bir eve internet almak tüm ahlaksızlık ları eve davet etmektir şu habere bak mubarek cuma bir tarafa o şehitler bu haberi çocuk okusa şu iğrenc yorumlar ne oldu bizim ülkeye 18 1 Yanıtla
  • her şeyi bilen vatandaş: BU FİLMİ 2 SENE ÖNCE 15 DAKİKA İZLEDİM, NE GEREKSİZDİ ARKADAŞ 9 2 Yanıtla
  • vatandas riza : bu kazmaya o kadar para verenlerin ben kafasin?......... 2 0 Yanıtla

Advertisement