Hayalet Avcıları'nın yönetmeni Ivan Reitman 75 yaşında hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya
BBC

Hayalet Avcıları'nın yönetmeni Ivan Reitman 75 yaşında hayatını kaybetti

Hayalet Avcıları\'nın yönetmeni Ivan Reitman 75 yaşında hayatını kaybetti

Hayalet Avcıları (Ghostbusters) dahil olmak üzere gişe rekorları kıran pek çok komedi filminin yönetmeni Ivan Reitman 75 yaşında hayatını kaybetti.

14.02.2022 15:08  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayalet Avcıları (Ghostbusters) dahil olmak üzere gişe rekorları kıran pek çok komedi filminin yönetmeni Ivan Reitman 75 yaşında hayatını kaybetti.

Ailesi tarafından yapılan açıklamada Reitman'ın Kaliforniya'daki evinde uyurken öldüğü ifade edildi.

Çocukları ise, "Filmlerinin dünyanın dört bir yanında insanlara kahkaha ve mutluluk vermesi en büyük tesellimiz" açıklamasında bulundu.

Tüm dünyada 200 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde eden 1984 yapımı Hayalet Avcıları Reitman'ın küresel olarak tanınmasını sağladı.

Film iki kez Oscar adaylığı da kazandı.

1989'daki Hayalet Avcıları devam filmini de yöneten Reitman, oğlu Jason'ın yönettiği 2021 yapımı 'Hayalet Avcıları: Öteki Dünya' filminin de yapımcılığını üstlendi.

Cronenberg'in filmlerinin yapımcılığını üstlendi

1946 yılında bugün Slovakya'da yer alan bir şehirde dünyaya gelen, ancak savaş sonrasında ailesiyle birlikte Kanada'ya göç eden Reitman, sinema eğitimini de bu ülkede aldı.

Annesi Auschwitz toplama kampından sağ kurtulmuş olan Reitman, Hamilton'daki McMaster Üniversitesi'ne gitti ve burada kısa filmler yaptı.

Reitman, 1978 yılında National Lampoon's Animal House (Çılgınlar Okulu) isimli filmin prodüktörlüğü ile ilk büyük çıkışını yakaladı.

David Cronenberg'in iki korku filminin yapımcılığını üstlendikten sonra, Çılgınlar Okulu (National Lampoon's Animal House) adlı filmi, 80 ve 90'ların en büyük komedilerinden bazılarını yaratmasını sağlayacak bir kariyerin temelini attı.

1979'da bu kez yönetmen koltuğunda oturduğu Meatballs filminde aktör Bill Murray ile çalıştı.

1988 yılında Arnold Schwarzenegger'in ve Danny DeVito'in başrolünde yer aldığı Twins isimli komedi filmini de yöneten Reitman, Kindergarten Cop (1990) ve Junior (1994) filmlerinde de Schwarzenegger'le birlikte çalıştı.

Ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın oynadığı Space Jam filminin de prodüktörleri arasında yer aldı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Hayalet Avcıları'nın yönetmeni Ivan Reitman 75 yaşında hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda
    14:18 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda

    Türkiye'nin iyilik gemisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. Bugüne kadar 13 kargo uçağı ve 7 gemi ile ihtiyaç sahibi Gazze'lilere ulaşan Türkiye, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan bu 8. gemiyle yardımlarını sürdürüyor.

BBC

Advertisement