İngiltere'nin Fırst Lady'si, 11 Eylül'de Kayıplara Karışmış - Son Dakika
Dünya

İngiltere'nin Fırst Lady'si, 11 Eylül'de Kayıplara Karışmış

İngiltere\'nin Fırst Lady\'si, 11 Eylül\'de Kayıplara Karışmış

İngiltere Başbakanı David Cameron, 11 Eylül saldırıları sırasında kendisine soğuk terler döktüren ve bugüne kadar kimsenin bilmediği olayı ilk kez basın mensuplarına açıkladı

27.05.2011 13:06

İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD tarihinin en büyük ve kanlı terör eylemi 11 Eylül saldırıları sırasında kendisine soğuk terler döktüren ve bugüne kadar kimsenin bilmediği olayı ilk kez basın mensuplarına açıkladı. Cameron, 11 Eylül terör saldırıları sırasında eşi Samantha Cameron'un kayıplara karıştığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ile yaptıkları görüşmeye ilişkin basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Cameron, New York'da yaşadığı ilginç bir olayı anlattı.

Cameron, teröristler tarafından kaçırılan iki uçağın ikiz kulelere çarpmasının ardından on binlerce kişinin aynı anda yakınlarından haber almak istemesi üzerine telefon şebekelerinde aşırı yoğunluk meydana geldiğini ve eşi Samantha ile 5 saat süresince bağlantıya geçemediğini ifade etti.

FİRST LADY, O SIRADA HAMİLEYMİŞ

Büyük bir panik yaşadığını vurgulayan Başbakan Cameron, eşi Samantha'nın o sırada 30 yaşında ve ilk çocukları Ivan'a hamile olduğunu kaydetti.

Cameron çiftinin ilk çocuğu Ivan, 2009 yılında beyin felci ve epilepsi hastalığının ilerlemesi sonucu 6 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

Cameron, "Samantha ile bağlantı kurmak için çabaladığım o 5 saati hiç unutmayacağım. O gün tanıştığı New Yorkluları ve gösterdikleri yakın ilgi ve dayanışmayı asla unutmayacağız" dedi. Cameron, terör saldırılarının 10'uncu yılında yaşamını yitirenlerin hatırlanmasını ve anılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İngiltere'nin Fırst Lady'si, 11 Eylül'de Kayıplara Karışmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement