İsrail'de Dikkatler Kerry'nin Ankara Ziyaretine Çevrildi - Son Dakika
Dünya

İsrail'de Dikkatler Kerry'nin Ankara Ziyaretine Çevrildi

İsrail\'de Dikkatler Kerry\'nin Ankara Ziyaretine Çevrildi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'in yarın başlayacak Ankara ziyareti sırasında İsrail-Türkiye ilişkilerinin onarılması gereği üzerinde durması beklenirken Haaretz "ABD, Almanya, İngiltere ve başka ülkeler, aylarca İsrail ile Türkiye arasında"...

28.02.2013 13:43

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'in yarın başlayacak Ankara ziyareti sırasında İsrail- Türkiye ilişkilerinin onarılması gereği üzerinde durması beklenirken Haaretz "ABD, Almanya, İngiltere ve başka ülkeler, aylarca İsrail ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmaya çalışıyor" dedi Türkiye-İsrail ilişkilerinin onarılması yeniden gündemde olduğu İsrail'de, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in 1-2 Mart tarihlerindeki Ankara ziyareti sırasında vereceği mesajlar merakla bekleniyor.

Haarezt gazetesi, Türkiye-İsrail krizinin giderilmesi umudunu yansıttığı haberinde "ABD, Almanya, İngiltere ve başka ülkeler, İsrailli askerlerin Gazze Şeridine giden bir gemiye çıkmaları ile başlayan, İsrail ile Türkiye arasındaki diplomatik krizde aylarca arabuluculuk yapmaya çalışıyor" diye yazdı.

Alman Başbakanı Angela Merkel'in Ankara ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan ile, Türkiye'nin İsrail ile barışmasından söz ettiğini kaydeden gazete, John Kerry'in de konuyu ele alması beklendiğini kaydetti.

Haaretz, iki ülkenin ilişkileri onarmak amacıyla son üç yılda görüşmeler yaptığını ancak bir anlaşmaya varamadığını belirtirken de "Israil Savunma Bakanı Ehud Barak ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror'un Türklerden özür dilenmesi ve krize son verilmesi için Başbakan Binaymın Netanyahu'ya baskı yaptı" dedi.

Buna karşın haberde Netanyahu'nun "olası siyasi etkileri" nedeniyle böyle bir adım atmaya isteksiz olduğu, siyasi müttefiki Dışişleri eski Bakanı Avigdor Lieberman'ın da böyle bir adımın atılmasına kuvvetli biçimde karşı çıktığına dikkat çekildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail'de Dikkatler Kerry'nin Ankara Ziyaretine Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement