İsrail Kaçak Göçmenlere Savaş Açtı - Son Dakika
Dünya

İsrail Kaçak Göçmenlere Savaş Açtı

İsrail Kaçak Göçmenlere Savaş Açtı

Taner Aydın - İsrail'e yasadışı yollardan giren Afrikalı göçmen sayındaki artış ve buna tepkiler, hükümeti harekete geçirdi.

04.06.2012 15:39

Taner Aydın - İsrail'e yasadışı yollardan giren Afrikalı göçmen sayındaki artış ve buna tepkiler, hükümeti harekete geçirdi. Yeni hazırlanan yasa tasarısıyla ülkeye yasadışı yollardan giriş yapan yabancılara 3 yıla kadar, göçmenlere yardım ve yataklıkta bulunanlara ise 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor. Bu hafta içinde çıkarılması beklenen yasayla İsrail, Afrika'dan yasadışı yollarla yapılan göç akışını durdurmayı planlıyor.

Yeni yasayla Natanyahu hükümeti, bu konudaki eleştirileri sonlandırmayı düşünürken, Başbakan Binyamin Natanyahu'nun tasarıya ülkeden ayrılmak isteyen Afrika kökenli yabancılara biner avro para ve bedava uçak bileti verilmesi yönünde düzenleme yapılmasını istediği bildirildi. Bu eklemeyle insan hakları örgütlerinden gelebilecek olası tepkilerin de önüne geçileceği vurgulandı.

Tasarıya karşı sivil toplum örgütlerinin bazılarından tepkiler yükselmeye başladı. Göçmen İşçiler İnsan Hakları Örgütü, yeni düzenlemeyi kınarken, bu yasayla göçmenler için durumun daha da kötü olacağını belirtilerek, -yasa ne insancıl, ne de etkili- yorumu yapıldı.

-İsrailde halen 60 bin kaçak Afrikalı bulunuyor-

İsrail'de halen yaklaşık 60 bin kaçak Afrikalı göçmenin yaşadığı tahmin edilirken, pek çoğunun son on yılda giriş yaptığı belirtildi.

Genellikle Gana, Sudan ve Eritre'den gelen kaçak göçmenler, aynı zamanda ucuz iş gücü olarak İsrail'de hizmet sektöründe çalışıyor. Oldukça sağlıksız koşullarda yaşayan Afrikalı göçmenler, genellikle yol kenarlarında park ve bahçelerde uyuyorlar.

Yayıncı: Ömür Üzelce - KUDÜS

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail Kaçak Göçmenlere Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement