Karabağ'dan Atılan Havan Mermisi İran'a Düştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Karabağ'dan Atılan Havan Mermisi İran'a Düştü

Karabağ\'dan Atılan Havan Mermisi İran\'a Düştü
03.04.2016 16:17  Güncelleme: 23:48

İran, Azerbaycan - Ermenistan arasındaki çatışma bölgesinden atılan üç havan topu mermisinin İran topraklarına düştüğünü duyurdu.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yıllardır tartışma konusu olan Karabağ'da gerilim tırmandı. Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışma yaşandı. İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada İran, Azerbaycan - Ermenistan arasındaki çatıma bölgesinden atılan üç havan topu mermisinin İran topraklarına düştüğünü duyurdu.

"MÜHİMMAT, KÖYÜN YAKININA DÜŞTÜ"

İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti Valiliği tarafından yapılan açıklamada, mühimmatın eyaletin Huda Aferin ilçesine bağlı bir köyün yakınına düştüğü belirtildi.

HAYATINI KAYBEDEN OLMADI

Can kaybının olmadığı olayda, mühimmatın bölgedeki yüksek gerilimli bir elektrik direğine isabet ettiği ve elektriklerin kesilmesine neden olduğu kaydedildi.

GEREKLİ RESMİ UYARILAR TARAFLARA İLETİLDİ

Açıklamada, olayın ardından iki ülke sınır yetkilileri çağrılarak gerekli resmi uyarıların taraflara ilettiğini belirtildi.

"ÇATIŞMALARI DERHAL DURDURUN"

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalardan " büyük kaygı " duyduğunu belirterek taraflara "çatışmaları derhal durdurun" çağrısında bulundu.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan da konuya ilişkin öğle saatlerinde Azerbaycanlı ve Ermeni mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Karabağ'dan Atılan Havan Mermisi İran'a Düştü - Son Dakika


Advertisement