Melih Gökçek, Frankfurt'ta Investpro Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Melih Gökçek, Frankfurt'ta Investpro Merkezini Ziyaret Etti

Melih Gökçek, Frankfurt\'ta Investpro Merkezini Ziyaret Etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Avrupa genelinde konut hizmetleri yürüten InvestPro GmbH emlak şirketinin Frankfurt merkez bürosunu ziyaret etti.

20.04.2012 00:58

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Avrupa genelinde konut hizmetleri yürüten InvestPro GmbH emlak şirketinin Frankfurt merkez bürosunu ziyaret etti.

Şehircilik ve enerji alanlarındaki çeşitli fuarlara katılmak üzere Almanya'da bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Frankfurt'ta Türk firması olan InvestPro GmbH merkezini ziyaret etti. Gökçek'i, InvestPro GmbH Genel Müdürü Ali Saçal ve InvestPro Gmbh Genel Koordinatörü Ahmet Şenol karşıladı. Karşılamanın ardından çalışma kahvaltısına geçildi.

Kahvaltının ardından Başkan Gökçek, Ankara'da geliştirdikleri şehircilik anlayışı ve Türkiye ile Avrupa'daki emlak piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gökçek, yıllar önce Avrupa'ya çalışmak için gelen Türklerin bugün Avrupa ülkelerindeki ekonomik hayata yön veren güç haline gelmesi karşısında gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

ANKARA'DAN KONUT ALMAYA DAVET ETTİ

Konuşmasında Avrupalı Türkleri Ankara'dan konut almaya davet eden Gökçek, "Her şeyden önce, Ankara'dan ev alacak kişiler bizim hemşehrilerimiz olurlar" dedi. Ankara'nın gün geçtikçe gelişen bir şehir olduğuna işaret eden Gökçek, "Gün geçtikçe gelişen bir şehir olduğu için de, aslında oraya yapılacak konut yatırımlarının da Türkiye'de en karlı getirisi olacak birkaç şehirden biridir. Ankara'yı en farklı kılan özelliği, ticarette bir numara olması. Alışveriş merkezleri mükemmel. Türkiye'de değil, dünyada

en fazla rekreasyon alanı Ankara'da. Tema kentleri hepsi de. Ankara'da 8 tane var; 9.'sunu yapıyoruz şu anda" diye konuştu.

Ankara'nın dünyadaki kentler arasında 8 rekreasyon alanı olan tek şehir olduğunu kaydeden Gökçek, şehir içindeki bu rekreasyon alanlarının 247 bin metrekareden 2 milyon 200 bin metrekareye kadar değişen büyüklüklerde olduğunu belirtti. Gökçek, " Londra'nın simgesi olan ve London Ice denilen bir dönme dolap var. 120 metre yüksekliktedir. Biz 135 metre yükseklikte olanını Kızılay'da Güvenpark'a yapacağız. Güvenpark'ın arkasında ağaç olmayan 200 metrekarelik alan var; bu projemiz için 800 metrekarelik alan

yetiyor. Parka en ufak zarar vermiyor" dedi.

Kızılay binalarında da değişiklikler yapılacağını kaydeden Gökçek, 150 milyon TL civarında harcama yapılacağını ve 135 binanın yenileneceğini açıkladı.

"ANKARA TERTEMİZ BİR ŞEHİR"

Ankara'nın özellikle ulaşım açısından da son derece rahat bir kent olduğuna değinen Gökçek, gençlik kulüpleri, alışveriş merkezleri ve tabiat parklarına vurgu yaparak, Ankara'nın hiçbir ücret ödemeden sosyal hayatın doyasıya yaşanabileceği ve sakinlerine bu imkanları cömertçe sunan bir şehir olduğunu dile getirdi. "Ankara'yı artık bir memur şehri olmaktan çıkarmak istiyoruz" sözleriyle konuşmasını sürdüren Gökçek, Ankara'nın şu anda Türkiye'nin iki numaralı sanayi şehri olduğunu ve sekiz tane organize

sanayi bölgesinin olduğunu hatırlattı. Gökçek "Organize sanayi bölgelerinin hepsine Büyükşehir Belediyesi karşılıksız yardım yapıyor. O açıdan büyük bir avantaja sahipler" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın temiz bir şehir olduğunun altını çizen Gökçek, "Çünkü bizde ağır sanayi yok. Bizde uçak sanayi var, savunma sanayi var. Bizdeki sanayi, havayı kirleten sanayi değil. Bu yüzden hava kirliliği yok. Ankara temiz bir şehirdir" değerlendirmesinde bulundu.

"ANKARA ŞEHİRCİLİKTE BİR MİHENK TAŞI"

InvestPro GmbH Genel Müdürü Ali Saçal ise, Türkiye'de yeni bir şehircilik ve emlak anlayışının geliştiğini belirterek, bu büyük değişim hareketinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı ve örnek çalışmalarının öncü rol oynadığına dikkat çekti. Gökçek'in Ankara'nın şehirleşme ve çevrecilik alanlarında olduğu gibi konut sektöründe de yeni bir çığır açtığını vurgulayan Saçal, "Avrupalı Türkler Ankara'yı sadece ülkenin başkenti olarak görmemelidirler. Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız Ankara'yı

keşfetmelidirler" dedi.

Emlak sektörünün insanlık tarihinin en eski ve hiç eskimeyen bir sektör olduğuna değinen InvestPro Genel Müdürü, "Doğru zamanda, doğru yere ve doğru alanda yatırım yapmak, başarılı bir yatırım hamlesinin üç altın kuralıdır" diye konuştu.

"HAYRANLIK UYANDIRAN PROJE: AKROPOL TERMAL MEGA KENT"

Emlak sektörünün ciddi ve sinerjik bir alan olduğunu belirten InvestPro Gmbh Genel Koordinatörü Ahmet Şenol ise, "Atılacak bir adım bile önemlidir. Tek adımla, tüm hayatınızı etkileyecek bir döneme girersiniz. Bunun için bilinçli ve özgüven sahibi olunmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Akropol Termal Mega Kent projesi hakkında bilgi veren Şenol, "Ülkemizin en gözde ilçelerinden Beypazarı'nda 1350 dönümlük alanda kurulacak olan

Akropol Termal Mega Kent, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük termal kent projesidir" dedi.

İçinde 24 bin adet devremülk olacağını ifade eden InvestPro Genel Koordinatörü Şenol, projenin 2010 ortalarında başlayan ve 2013 Aralık ayında hizmete açılacak olan ilk etabının 4 bölümden oluşacağını belirtti. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Melih Gökçek, Frankfurt'ta Investpro Merkezini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement