NATO'dan zehirlendiği düşünülen muhalif için Rusya'ya çağrı: Navalnıy'ı serbest bırakın - Son Dakika
Dünya

NATO'dan zehirlendiği düşünülen muhalif için Rusya'ya çağrı: Navalnıy'ı serbest bırakın

NATO\'dan zehirlendiği düşünülen muhalif için Rusya\'ya çağrı: Navalnıy\'ı serbest bırakın

NATO Genel Sekreteri, Moskova'da gözaltına alınan Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılması için Rus yetkililere çağrıda bulundu. Stoltenberg, "Rusya, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusundaki uluslararası taahhütlerine uymalıdır." dedi.

18.01.2021 15:57  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Moskova'ya gittikten sonra gözaltına alınan 44 yaşındaki Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılması için Rus makamlarına çağrıda bulundu.

Yaptığı açıklamada, Rus muhalifin, acilen serbest bırakılması için uluslararası camianın Rus makamlarına yaptığı çağrılara katıldığını aktaran Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı: "Yasaklanmış bir kimyasal silah kullanarak Navalnıy'a suikast girişiminde bulunanların adalet önüne çıkarılması gerekmektedir. Rusya, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusundaki uluslararası taahhütlerine uymalıdır."

RUS MUHALİFİN ZEHİRLENDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova'ya gitmek üzere 20 Ağustos 2020'de uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşması üzerine uçak, Omsk şehrine inmişti. Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalnıy'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

22 Ağustos 2020'de Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesi'ne nakledilen Aleksey Navalnıy, tedavi gördüğü Almanya'dan döner dönmez Moskova'daki havaalanında 17 Ocak'ta gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya NATO'dan zehirlendiği düşünülen muhalif için Rusya'ya çağrı: Navalnıy'ı serbest bırakın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement