Osmangazi Belediyesi Makedonya'da 350 Çocuğu Sünnet Ettirdi - Son Dakika
Dünya

Osmangazi Belediyesi Makedonya'da 350 Çocuğu Sünnet Ettirdi

Osmangazi Belediyesi Makedonya\'da 350 Çocuğu Sünnet Ettirdi

Bursa Osmangazi Belediyesi ile Makedonya'nın başkenti Üsküp'te faaliyet gösteren Ensar Derneği'nin ortaklaşa organizasyonu ile 350 çocuk sünnet ettirildi.

14.07.2012 16:35

Bursa Osmangazi Belediyesi ile Makedonya'nın başkenti Üsküp'te faaliyet gösteren Ensar Derneği'nin ortaklaşa organizasyonu ile 350 çocuk sünnet ettirildi.

Doğu Makedonya bölgesinde kalan İştip, Radoviç, Pirlepe, Köprülü, Usturumca vilayetlerinde yaşayan ve Türkçe konuşan Romanların 350 çocuğu erkekliğe ilk adımı attı. Roman hocalardan Mithat Ahmet'in Kur'an ı Kerim tivaletiyle başlayan cemiyette konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu sünnet şöleninin, akrabalığın, kardeşliğin bir gereği olduğunu söyledi. Dündar, "Bursa'daki hemşehrilerimiz böyle bir hizmeti istedikleri için bizler buradayız. Buradaki kardeş belediyelerimiz ile sosyal ve kültürel projeler başlatıyoruz. Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki münasebetler bu tür organizasyonla gelişiyor. Bunların ekonomik iş birliğine de katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu noktada gelişmeler olduğunu da görüyoruz. Bugün Üsküp'te Türkiye'den çok fazla turistin olduğunu müşahede ettik. Ekonomisi düzgün olan bir bölgede, huzurun ve barışın hakim olacağından hiç şüphe yoktur. Esas amacımız, iyi ilişkiler kurup, ekonomisi düzgün bir bölge oluşturmaktır. Huzurun, barışın en yüksek olduğu bir bölge için çalışıyoruz. Bizim Üsküp Çayır Belediyesi ile kardeşlik ilişkilerimiz var. Bugün burada İştip ve Radoviç belediye başkanları ile tanıştık. Bu vesile ile Bursa'daki hemşehrilerimizle, bölge insanını daha fazla buluşturalım, bu güzellikleri hep birlikte paylaşalım. Bu güzellikleri paylaştığımız nispette mutluluklarımız, güzelliklerimiz artacak. Bir sıkıntımız varsa, bunu da paylaştığımızda, acıların, meselelerin azaldığı bir dönem yaşayacağız. Bu ilişkilerin bundan sonraki süreçte artarak devamını diliyoruz. Bu sene 350 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Makedonya'nın Türk bölgelerini kapsayan Pirlepe, Koçani, Radoviç, Usturumca, İştib, Köprülü ve Üsküp'ten çocuklara ulaştık. Dolayısıyla bu organizasyon Ensar Derneği ve Makedonya ile birliktedir. Makedonya'yı seviyoruz, sizleri seviyoruz. Bu projelerin bundan sonra sizlerle birlikte daha kuvvetli yürümesini diliyoruz" dedi.

Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki de Osmangazi Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl sünnet organizasyonu yaptıklarını belirterek, 'Bizim hedefimiz Türkiye ile kültürel, sosyal ve iktisadi faliyetleri birlikte gerçekleştirmektir. Ensar Derneği olarak

küçük bir katkıda bulunduysak kendimizi şanslı hissediyoruz. Osmangazi halkına ve doktorları gönderen İHH'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Sünnette ilahiler okundu, düğün yemeği ikram edildi. Başkan Mustafa Dündar, çocuklara Bursa'dan getirdiği kol saati ve oyuncakları dağıtarak,

çocukların mutluluk kaynağı oldu. AK Parti 21. dönem Bursa milletvekillerinden Abdülmecit Alp'in sünnet duası da büyük bir iştiyakle dinlendi.

Usturumca halk oyunları ekibinin Türkiye'dekine benzer gösterileri büyük ilgi gördü. İştib ve Radoviç belediye başkanları da Avrupa pazarına serbest dolaşım ve gümrüksüz satış imkanı olan, tekstil ve konfeksiyon şehri olan bölgelerine Bursalı yatırımcıları davet etti. - ÜSKÜP

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Osmangazi Belediyesi Makedonya'da 350 Çocuğu Sünnet Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement