Reagan'ın Heykeli Dikildi - Son Dakika
Dünya

Reagan'ın Heykeli Dikildi

Reagan\'ın Heykeli Dikildi

Londra'daki ABD Büyükelçiliğinin bahçesine eski Başkan Ronald Reagan'ın heykeli dikildi.

05.07.2011 04:40  Güncelleme: 07:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'daki ABD Büyükelçiliğinin bahçesine eski Başkan Ronald Reagan'ın bronz heykelini diktiler.

Eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın yaklaşık 30 metrelik heykeli düzenlenen bir törenle açıldı. ABD'nin en önemli resmi tatil günü olan 'Bağımsızlık Günü'nde yapılan açılış törenine eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

SOĞUK SAVAŞIN SONA ERMESİNE KATKI SAĞLADI

Heykel açılışının Regan'ın doğumunun 100'üncü yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklerden biri olduğunu açıklayan Büyükelçilik yetkilileri, Reagan'ın bronz heykelinin dikilmesinin gerekçesini "Reagan'ın Soğuk Savaş'ın sona ermesine olan katkısı" olarak belirtti.

RİCE: "REAGAN BİR DAĞ GİBİYDİ"

Eski ABD Dışişleri Bakano Condoleezza Rice, açılış öncesi yaptığı konuşmasında, 'Reagan bir dağ gibiydi. Eğer bir dağda olursanız dağın ne kadar etkileyici olduğunu anlayamazsınız. Ancak dağdan yaklaşık 30-35 kilometre uzaklaşırsanız, dağın çevreyi hızla etkilediğini görürsünüz' dedi.

İngiltere Toplumlar Bakanı Eric Pricles ise "Ronald Reagan'ın büyük hayranıydım. ABD'ye gidip onun Jimmy Carter'ı yendiği seçimlere tanık olmuştum. Reagan, o günden bu yana Atlantik'in her iki yakasındaki merkez sağdaki ilham kaynağı olmuştur" açıklamasında bulundu.

'DEMİR LADY' TÖRENE KATILAMADI

ABD Büyükelçiliği binası önünde düzenlenen törene, Reagan'ın ruh ikizi olarak görülen İngiltere'nin bir döneme damgasını vuran 'Demir lady' lakaplı eski Başbakanı Margaret Thatcher hastalığı nedeniyle katılmadı.

REAGAN-THATCHER İŞBİRLİĞİ

Dünya tarihinde sağ politikalara yeni bir nefes getiren Ronald Reagan, bu özelliğini, Arjantin'le yaşanan Falkland Adaları savaşında destek verdiği dönemin Britanya Başbakanı Margaret Thatcher ile de paylaştı. 5 Kasım 1994'de Alzheimer teşhisi konulan Ronald Reagan, 5 Haziran 2004 tarihinde öldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Reagan'ın Heykeli Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement