Rus diva, Putin'e desteğini çekmeyince Metropolitan Opera'nın kadrosundan çıkarıldı - Son Dakika
Dünya

Rus diva, Putin'e desteğini çekmeyince Metropolitan Opera'nın kadrosundan çıkarıldı

Rus diva, Putin\'e desteğini çekmeyince Metropolitan Opera\'nın kadrosundan çıkarıldı

Meşhur Rus soprano Anna Netrebko, Ukrayna'ya saldıran Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin ile arasına mesafe koyma talebini reddettiği için artık Metropolitan Opera'da sahne almayacak.

04.03.2022 15:31  Güncelleme: 15:37

New York'taki ünlü Metropolitan Operası'nı idare eden şirket, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yakın ilişkileri olduğu bilinen Rus diva Anna Netrebko'dan Ukrayna'ya askeri işgal başlattığı için Rus liderle arasına mesafe koyan bir açıklama yapmasını talep etti, Netrebko bunu yapmayı reddedince şirket Rus divayla olan sözleşmesini feshetti.

Rus diva, Putin'e desteğini çekmeyince Metropolitan Opera'dan atıldı

Guardian'ın haberine göre Netrebko, geçmişte yeniden seçilmesini desteklediği Rusya Devlet Başkanı hakkında sessiz kalmayı tercih etti.Şirketin genel müdürü Peter Gelb yaptığı açıklamada, "Anna, Met tarihinin en büyük şarkıcılarından biri, ancak Putin Ukrayna'da masum insanları öldürürken birlikte çalışmayı sürdürebilmemizin imkanı kalmadı" dedi.

AYRILIKÇILARIN BAYRAĞIYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞTİ

Netrebko basının yorum taleplerine yanıt vermedi. Netrebko yıllar içinde zaman zaman Putin'e olan desteğini dile getirmesiyle biliniyor. Rus diva 2014'te Ukrayna'da Rus destekli ayrılıkçılar tarafından kullanılan bir bayrağı tutarak fotoğraf da vermişti.

Rus diva, Putin'e desteğini çekmeyince Metropolitan Opera'dan atıldı

Metropolitan Operası Pazar günü yaptığı açıklamada, artık Putin'e destek veren sanatçılar veya diğer kurumlarla herhangi bir ilişkiye girmeyeceğini duyurdu.

"BU BİR CADI AVI DEĞİL"

Genel Müdür Gelb, şirketin hala birçok Rus sanatçıyla çalışmakta olduğunu ve Rus müziği icra edeceğini söyledi. Operada şu anda iki Rus sanatçının yer aldığı Çaykovski'nin "Eugene Onegin" adlı eserinin provasının yapıldığını belirten Gelb, "Sanatsal bir cadı avı yapmıyoruz" dedi.

Netrebko'nun Putin'le ilişkilerine yönelik eleştiriler arttıkça, Milano'daki Teatro alla Scala, Zürih Operası ve Almanya'nın Hamburg kentindeki Elbphilharmonie'deki gösterileri aniden iptal edilmişti.

Son Dakika Dünya Rus diva, Putin'e desteğini çekmeyince Metropolitan Opera'nın kadrosundan çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement