Son Dakika: ABD: DAEŞ lideri Usame El Muhacir, 7 Temmuz'da Suriye'nin doğusunda öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Son Dakika: ABD: DAEŞ lideri Usame El Muhacir, 7 Temmuz'da Suriye'nin doğusunda öldürüldü

Son dakika! ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Suriye'nin kuzeyinde 7 Temmuz Cuma günü düzenlenen bir operasyonda DAEŞ lideri Usame el Muhacir'in öldürüldüğünü açıkladı.

09.07.2023 15:54  Güncelleme: 16:28

ABD'nin Suriye'de devam eden operasyonlarına ilişkin "son dakika" olarak geçilen bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

"USAME EL MUHACİR 7 TEMMUZ'DA ÖLDÜRÜLDÜ"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 7 Temmuz Cuma günü Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ'in lideri Usame el Muhacir'in öldürüldüğünü duyurdu.

2 SAAT SÜREN ÇATIŞMA

CENTCOM açıklamasında cuma günü yaklaşık iki saat süren bir çatışma yaşandığı ve MQ-9'lar tarafından bu operasyonun gerçekleştirildiği aktarıldı.

"DAEŞ'İN YOK EDİLMESİNE YÖNELİK KARARLIĞIMIZI GÖSTERDİK"

Terör örgütü DAEŞ lideri Usame el Muhacir'in MQ-9 tipi İHA'lar tarafından düzenlenen hava saldırısıyla öldürüldüğünü açıklayan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Michael Kurilla, "Bölge genelinde DAEŞ'ın yok edilmesine yönelik kararlılığımızı belli ettik" dedi.

"RUSYA MÜDAHALE ETTİ"

ABD hükümeti, hava saldırısının 7 Temmuz Cuma günü yapıldığını ve Rus uçaklarının saldırıyı engellemek için girişimde bulunduğunu açıkladı.

"EN CİDDİ OPERASYONLARDAN BİRİ"

Saldırıda sivil can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, operasyonun ABD'nin öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e yönelik en ciddi operasyonlarından bir tanesi olduğuna vurgu yapıldı.

Son Dakika: ABD: DAEŞ lideri Usame El Muhacir, 7 Temmuz\'da Suriye\'nin doğusunda öldürüldü

Son Dakika Dünya Son Dakika: ABD: DAEŞ lideri Usame El Muhacir, 7 Temmuz'da Suriye'nin doğusunda öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ahmet Bey: Kendine tehdit gördüğü için öldürmüştür Türkiye'ye tehdit olsaydı onlara para silah araba verir di 20 5 Yanıtla
  • Kerem Oğuz: Kendi kurduğu örgütün adamını öldürecek hiç inanmadım zaten en büyük terörist devletisin abd zalimler için yaşasın cehennem 17 6 Yanıtla
  • Coronaci : Bu daes kadar uydurma bi orgut yok bu amerikayla herkez dalga geciyo bi kendileri anlamiyo halen 50 sene oncesinde kalmislar cehalet abdnin basina bela bana gore cohta fifi 3 1 Yanıtla

Advertisement