Thodex: Kripto para borsasının sitesi kapandı, kullanıcılar endişeli - Son Dakika
Dünya
BBC

Thodex: Kripto para borsasının sitesi kapandı, kullanıcılar endişeli

Türkiye'de kripto para birimlerini alıp satmak için kullanılan borsalardan Thodex'in internet sitesine 20 Nisan akşamından beri erişilemiyor.

22.04.2021 12:08  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de kripto para birimlerini alıp satmak için kullanılan borsalardan Thodex'in internet sitesine 20 Nisan akşamından beri erişilemiyor. Ajanslar polislerin bu sabah şirket merkezine giderek arama yaptığını, şirket hakkında soruşturma başlatıldığını aktarıyor.

20 Nisan akşamı Thodex'in Twitter hesabından yapılan açıklamada sitenin altı saatlik bir bakım için kapatıldığı duyurulmuştu.

21 Nisan sabahı yapılan bir diğer duyuruda ise şirkete bir büyük ortak geleceği ve 4-5 iş günü sürecek devir işlemleri süresince sitenin kapalı kalacağı aktarıldı.

23 Nisan'ın resmi tatil olması nedeniyle 5 iş günü, 8 güne denk geliyor.

21 Nisan'daki açıklamada "Olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığı, şirketimizin faaliyetlerine daha güçlü olarak devam ettiği, konuyla ilgili olarak kullanıcılarımızın varlıkları konusunda endişeye kapılacak herhangi bir durum olmadığını bilgilerinize sunarız. Daha güçlü ortaklarla sizlere güvenli altyapımızla hizmet vermeye devam etmek için çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Sosyal medya kullanıcıları, kısa süre arayla gelen iki ayrı açıklamayı inandırıcı bulmadı. Siteye girildiğinde bir bakım duyurusu yerine "404 Not Found" uyarısı çıkması ve şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer'in Twitter ve Instagram hesaplarını kapatması, bu borsada parası bulunanların endişelerini artırdı.

Thodex hem Twitter'da hem Ekşi Sözlük'te günün en çok tartışılan konularından biri haline geldi.

Farklı kripto para borsalarının büyüklüklerini inceleyen criptogecko.com'a göre 16 Nisan itibarıyla Thodex'te günlük işlem hacmi 1,2 milyar dolara ulaşmıştı.

DHA ise Thodex'teki cüzdanlarda yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para bulunduğu iddiasını aktarıyor.

Ankara Barosu Sermaye Piyasası ve Finans Hukuku Kurulu Başkanı Avukat Oğuz Evren Kılıç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Thodex kurucusu Faruh Fatih Özer'in 20 Nisan akşamı 17.57'de Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığını söyledi ve ekledi:

"Artık bundan sonra çok zorlu ve uzun bir süreç başlıyor. Allah herkese sabır versin."

Thodex kullanıcılarının avukatlığını da yapan Kılıç, şirkette parası kalanların savcılığa suç duyurusunda bulunması gerektiğini, hukuki sürecin yıllarca sürebileceğini belirtti.

Kılıç'a göre sitede 391 bin aktif hesap bulunuyordu.

HaberTürk'e konuşan Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiş olabileceğini öne sürdü.

2017'de açılan Thodex, Aralık 2020'de çok sayıda ünlüyle bir reklam kampanyası başlatmış, Şubat ayında bir kişiye Porsche Panamera GTS, 50 kişiye MacBook hediye ettiği bir çekiliş yapmıştı.

Şirket 15 Mart'ta ise bir ay boyunca üye olan herkese 150 Dogecoin vereceğini, toplamda 2 milyon Dogecoin dağıtılacağını duyurmuştu.

Mart ortasında 0,05 dolar civarında olan Dogecoin'in değeri Nisan ortasında 0,40 dolara çıkmıştı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, 17 Nisan'da Thodex'in Dogecoin'i piyasa fiyatından yüzde 30 ucuza sattığını ve son 24 saatte 500 milyon dolar civarında Dogecoin sattığını gösteren görseller paylaştı.

Thodex 19 Nisan'da bir açıklama yaparak Dogecoin satışlarını durdurduklarını duyurmuştu.

Açıklamada "Dogecoin işlemlerinde kısa süreli bir bakım çalışması gerçekleştiriyoruz. Bakımın ardından Dogecoin yatırma ve çekme işlemlerinizi sorunsuz şekilde yapabileceksiniz" ifadeleri yer almıştı.

Kripto paraları ve borsalarını inceleyen Coin Market Cap'e göre Thodex'teki işlemlerin yüzde 52'sini Dogecoin alım satımı oluşturuyordu.

Thodex: Kripto para borsasının sitesi kapandı, kullanıcılar endişeli
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Thodex: Kripto para borsasının sitesi kapandı, kullanıcılar endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında
    05:52 İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında

    İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırıları sonrasında Gazze'ye yönelik yürüttüğü operasyonda ateşkes görüşmeleri durma noktasına geldi. Tarafların bir anlaşmaya varamamalarının nedenleri arasında dil, rehine pazarlıkları ve kuzeye geri dönüş konuları bulunuyor. ABD tarafından sunulan ateşkes önerisi, İsrail ve Hamas tarafından itirazlarla karşılandı. Ancak baskılar ve teşviklerle birlikte tarafların anlaşmaya varması bekleniyor.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

BBC

Advertisement