Trakya ile Priştine Üniversiteleri İşbirliğinde - Son Dakika
Dünya

Trakya ile Priştine Üniversiteleri İşbirliğinde

Trakya Üniversitesi ile Priştine Üniversitesi arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi için işbirliği anlaşması imzalandı.

05.04.2013 14:50  Güncelleme: 16:36

Trakya Üniversitesi ile Priştine Üniversitesi arasında "Mevlana Değişim Programı" çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimine imkan tanıyan işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşma, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gashi tarafından, Priştine Üniversitesi Rektörlüğü'nde imzalandı.

Üniversite heyetlerinin hazır bulunduğu imza töreninin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Yörük, bugünün çok önemli bir gün olduğunu ve Mevlana programı kapsamında Trakya ile Priştine Üniversiteleri arasında imzalanan

işbirliği anlaşmasının, dünyada bu program kapsamında imzalanan ilk anlaşma olduğunu belirtti.

"Bu anlaşma Türkiye ile Kosova arasında çok iyi olan ilişkilere yeni bir akademik boyut kazandıracak" diyen Prof. Dr. Yörük,

Mevlana programı çerçevesinde farklı dallarda öğrenci ve öğretim üyelerinin değişimi ile iki üniversite arasındaki işbirliğinin ciddi bir ivme kazanacağını ifade etti.

Rektör Yörük, "Bu anlaşmanın dünyada ilk defa Kosova ile yapılması, Priştine Üniversitesi ile yapılması bizim için ayrı bir mutluluktur" şeklinde konuştu.

Türkiye'de Arnavut Dili ve Edebiyatı eğitimi veren tek üniversite olduklarını belirten Rektör Yörük, Priştine Üniversitesi'nden alacakları yardımlarla ve bilimsel desteklerle Trakya Üniversitesi'ndeki Arnavut Dili ve Edebiyatı bölümünün daha da gelişeceğini söyledi.

Rektör Yörük, Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören 35 bin öğrenciden bin 200 öğrencinin Balkanlar'dan gelen yabancı öğrenci olduğunu hatırlattı.

Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gashi ise, Trakya Üniversitesi ile çok önemli bir anlaşma imzaladıklarını, bu anlaşma çerçevesinde her iki üniversite öğrencilerinin, karşılıklı olarak Priştine ile Trakya üniversitelerinde 30'ar ay kalacaklarını belirtti.

Öğrencilerin, gerek lisans, gerekse lisans

üstü eğitimlerini bu üniversitelerde tamamlayabileceklerini kaydeden Rektör Gashi, Priştine Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı ile Trakya Üniversitesi'nde Arnavut Dili ve Edebiyatı bölümlerine sahip olan Priştine ile Trakya üniversitelerinde, dil ve filoloji dallarının yanısıra öğrencilerin matematik, tıp,

mühendislik gibi dallarda da eğitim görebileceklerini söyledi.

İki üniversite öğretim üyelerinin de karşılıklı olarak birer hafta konuk profesor olarak ders vereceklerini belirten Rektör İbrahim Gashi, bu işbirliğinin Mevlana programı sayesinde gerçeklecek olmasından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yörük ve beraberindeki heyet, Kosova temasları çerçevesinde Kosova Eğitim Bakanı Rame Buja ve Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani tarafından da kabul edildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Trakya ile Priştine Üniversiteleri İşbirliğinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement