Türk Şehitleri Askeri Törenle Budapeşte'de Anıldı - Son Dakika
Dünya

Türk Şehitleri Askeri Törenle Budapeşte'de Anıldı

Türk Şehitleri Askeri Törenle Budapeşte\'de Anıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Türk Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

18.03.2014 18:49

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Budapeşte'nin 10. bölgesinde bulunan Birinci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği'ndeki askeri törene; Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Askeri Ataşe Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Macaristan Savunma Bakanlığı, Macaristan Dışişleri Bakanlığı, Macaristan Adalet Bakanlığı ve Macaristan Genelkurmay Başkanlığı'nın üst düzey yetkilileri katıldı. Macar-Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Macar Milletvekili TamasHegedüs, Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Macaristan Delegesi Suat Karakuş, Türk-Macar Ticaret Odası Genel Sekreteri Fadıl Başar, UETD Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, Budapeşte'de görev yapan yabancı askeri ataşeler, Türk iş adamları ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir grup da törende hazır bulundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile Macar milli marşının dinlenmesi sonrasında Macaristan Diyanet Ataşesi Hüseyin Ersoy tarafından okunan duanın ardından Büyükelçi Şakir Fakılı ve Askeri Ataşe Ersöz anıta çelenk koyarak şehitlerin manevi huzurunda saygıyla eğildi. Çelenk koyma merasimi daha sonra Macaristan Savunma Bakanlığı, Macaristan Dışişleri Bakanlığı, Macaristan Parlamentosu, Libya Büyükelçiliği tarafından koyulan çiçeklerle son buldu.

Büyükelçi Fakılı yaptığı konuşmada, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlediklerine törene katılanlara teşekkür etti. Fakılı, "1. Dünya Savaşı'nda 1916-1917 müttefiklerine yardım ve onlara destek amacıyla gelen seçkin birliklerden biri olan 15. Türk kolordu komutanlığının binlerce şehidinden 480'i burada dost ve müttefik ülke topraklarında huzur içinde yatmaktalar. Ruhları şad olsun" diye konuştu.

Törenin sona ermesiyle katılımcılar şehitler için dua ettiler ve şehitlik anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Şehitleri Askeri Törenle Budapeşte'de Anıldı - Son Dakika


Advertisement