Türkiye'deki PKK Terörü KKTC'de Yürüyüşle Kınandı - Son Dakika
Dünya

Türkiye'deki PKK Terörü KKTC'de Yürüyüşle Kınandı

Türkiye\'deki PKK Terörü KKTC\'de Yürüyüşle Kınandı

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği ile KKTC Hataylılar Derneği'nin dün akşam Lefkoşa'da düzenlediği yürüyüşte Türkiye'deki terör saldırıları kınandı.

13.08.2012 10:23  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de örgütlü sivil toplum örgütlerinden Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği ile KKTC Hataylılar Derneği'nin dün akşam Lefkoşa'da düzenlediği yürüyüşte Türkiye'deki PKK terör saldırıları kınandı. Şehitlerin anıldığı yürüyüşte Türk halkının acısı paylaşıldı.

KKTC Hatay Öğrenci Birliği'nin desteklediği protesto yürüyüşüne, KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ile UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de katıldı. Halkın Sesi Gazetesi önünde KKTC ve Türkiye bayraklarıyla toplanan eylemciler, önce Atatürk Anıtı'na giderek burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, anıta çelenk sundu. Burada "Askere uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", Türk-Kürt kardeştir", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak Şehitler Anıtı önüne yürüyen eylemciler, basın bildirisi okudu.

Şehitler Anıtı önünde Genç TMT'ciler adına Hüseyin Mert Coşkun, Hataylılar Derneği adına Bertan Zaroğlu ve Hatay Öğrenci Birliği adına Ali Birsen birer konuşma yaparak, PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti'nde yaptığı saldırıları lanetlediler ve bu saldırıların Türk halkını bölemeyeceğini vurguladılar.

PKK'nın Türkiye'den toprak koparmak istediğini, ancak yüce Türk ulusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin buna asla izin vermeyeceğini kaydeden konuşmacılar, Türkiye'nin acısının Kıbrıs Türk halkının acısı olduğunu belirterek saldırılarda şehit düşenleri rahmetle andılar,

şehitlerin aileleri ile Türk ulusuna başsağlığı dilediler.

Güney Kıbrıs'ın PKK'ya destek verdiğini ve PKK mensuplarını barındırdığını; bu yüzden Güney Kıbrıs'ın üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini ifade eden konuşmacılar, ayrıca bazı örgütlerin 2. Barış Harekatı'nın yıldönümü olan 14 Ağustos'ta yapacağı "Askersiz Lefkoşa" etkinliğini şiddetle kınadı.

Yürüyüş, şehitler için dua okunması ve şehitlerin tek tek okunan adlarının ardından "burada" şeklinde yanıtlanmasıyla tamamlandı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türkiye'deki PKK Terörü KKTC'de Yürüyüşle Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement