Yangın Kurbanları Toprağa Verildi - Son Dakika
Dünya

Yangın Kurbanları Toprağa Verildi

Yangın Kurbanları Toprağa Verildi

Bakan Çelik Aileye Taziye Ziyaretinde Bulundu

20.01.2011 18:56

Bakan Çelik aileye taziye ziyaretinde bulundu

ALMANYA'nın Wuppertal kentinde, oturdukları dört katlı binanın çatı katında çıkan yangında yaşamını yitiren Hatice Gür (26) ile kızları Esma (5) ve Elif Gür (2), memleketleri Kütahya'nın Gediz İlçesi, Gümele Beldesi'"nde Köyü'nde, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Almanya'dan İstanbul aktarmalı olarak İzmir'e gönderilen üç cenaze, buradan da karayolu ile bugün öğle saatlerinde ambulanslarla Gümele Beldesi Şehit Mustafa Avlan Caddesi'ndeki baba evine getirildi. Evin önündeki Türk Bayrağı yarıya indirildi. Kızı ve iki torunun cenazeleri evin önüne ulaştığında sinir krizi geçiren emekli tekstil işçisi İbrahim (49) ve evhanımı olan eşi Hamide Avcı (43) yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Devlet Bakanı Faruk Çelik, İbrahim-Hamide Avcı çiftini evlerinde ziyaret edip, "başsağlığı' dileğinde bulunup, teselli etmeye çalıştı. Edilen duaların ardından Hatice Gür ve iki kızının Türk bayrağına sarılı tabutları bir süre omuzlarda taşınarak Yeni Cami'ye götürüldü.

YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Buradaki törene, Devlet bakanı Faruk Çelik, Kütahya Vali Vekili Metin Selçuk, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, Kütahya İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, AKP Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, Hakkı Biçer ve Hüseyin Tuğçu, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AKP'li Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, Gür Ailesi'nin yakınları ve sevnelerinin de aralarında bulunduğu 3 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise cenazeye çelenk gönderdi. Cenazede, Hamide Avcı'nın cami avlusunda kızı ve torunlarının musalla taşına yanyana konulan tabutlarını öpüp, sarılarak ağlaması yürekleri dağladı. Devlet Bakanı Çelik, cenazede acılı baba İbranim Avcı ile yanyana saf tuttu. Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün kıldırdığı namazın ardından cenazeler Gümele Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeler, anne ortada olacak şekilde yanyana gözyaşları içinde toprağa verildi.

EŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Almanya'nın Wuppertal kentinde, geçen Pazar güün saat 08.30 sıralarında dört katlı bir binanın çatısında çıkan yangında Türk vatandaşı Hatice Gür ile çocukları Elif ve Esra Gür yaşamını yitirmişti. Ağır yaralanan, bir bilye fgabrikasında çalışan eşi Eyüp Gür (30) ise helikopterle Dortmund'daki özel bir yanık kliniğine kaldırılmıştı. Alman polisi, yangına ateşle oynayan çocukların ranzayı tutuşturmaları sonucu çıktığını belirtmişti. Anne ve kızlarının cenazeleri dün Türk İslam Birliği (DİTİB) Camisi'nde kılınan namazın ardından Türkiye'ye gönderilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Yangın Kurbanları Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement