Zelenski, Medvedçuk karşılığında bütün Ukraynalı esirleri istiyor! Putin, Medvedçuk'un kızının vaftiz babası - Son Dakika
Dünya

Zelenski, Medvedçuk karşılığında bütün Ukraynalı esirleri istiyor! Putin, Medvedçuk'un kızının vaftiz babası

Ukrayna lideri Zelenski, dün bir fotoğraf paylaşarak Rus Lider Putin'le yakın ilişkileri olan Ukraynalı muhalefet lideri Medvedçuk'un yakalandığını açıkladı. Zelenski, 48 günlük kovalamacadan sonra yakalanan Medvedçuk'u verme karşılığında Rusya'dan savaş boyunca esir düşen tüm Ukraynalıları talep etti.

13.04.2022 09:02  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, savaşın 48. gününü değerlendirdiği video mesajında, ülkesine saldıran Rusya'nın büyük kayıplar verdiğini belirtti.

Rusların Ukrayna'yı birkaç gün içerisinde işgal etmeyi planladığını fakat 48 saatlik planlarının 48 güne uzandığını söyleyen Zelenski, "Rus ordusu bu 48 günde Çeçenistan'daki 2 savaşta, Sovyetler Birliğinin ise Afganistan'da 10 yılda kaybettiğinden daha fazla kayıp verdi" dedi.

"ESİR TUTULAN UKRAYNALILARLA DEĞİŞELİM"

Zelenski, Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) özel bir operasyonla gözaltına aldığı Viktor Medvedçuk'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rus yanlısı Ukraynalı siyasetçi Viktor Medvedçuk'un kelepçe takılmış bir fotoğrafını paylaşan Zelenski, Putin'e yakınlığıyla bilinen isim üzerinden Rusya'ya mesaj gönderdi.

Putin'in yakını Ukrayna'da yakalandı! Zelenski, teslim etme karşılığında Rusların elindeki vatandaşlarını istedi

Medvedçuk'un 48 gün saklanmayı başardığını ama sonunda yakalandığını ifade eden Zelenski, " Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun" diye konuştu.

Putin'in yakını Ukrayna'da yakalandı! Zelenski, teslim etme karşılığında Rusların elindeki vatandaşlarını istedi

PUTİN'İN KIZININ VAFTİZ BABASI

Putin'in kızının vaftiz babası olduğu öne sürülen Medvedçuk, Ukrayna'nın en büyük ikinci partisi olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri. Medvedçuk, Mayıs 2021'de devlete ihanet şüphesiyle ev hapsi cezası almıştı. Medvedçuk'un, ülkedeki savaşın başlamasının ardından ev hapsinden kaçmıştı.

Zelenski, Medvedçuk karşılığında bütün Ukraynalı esirleri istiyor! Putin, Medvedçuk\'un kızının vaftiz babası

Son Dakika Dünya Zelenski, Medvedçuk karşılığında bütün Ukraynalı esirleri istiyor! Putin, Medvedçuk'un kızının vaftiz babası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet Akkaya: Ukraynanın kac tane askeri esirmis onuda söyleseydi bu ruh hastası zelenski 2 0 Yanıtla

Advertisement