2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Başladı - Son Dakika
Eğitim

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Başladı

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Başladı

Siirt' te 2013-2014 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Şehit Polis Hayrettin Şişman İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.

16.09.2013 16:08  Güncelleme: 16:10

Törene, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Üniversitesi rektör vekili Prof. Dr. Galip bakır, Polis Okulu müdürü Yakup Polat, il Emniyet müdür yardımcısı Yusuf İslam, İl Milli Eğitim Müdürü fethi Suay, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, Behiye Korkmaz adlı öğrenci günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, başarının; düzenli, planlı ve disiplinli çalışma ile kazanıldığını belirtti.

Okul Müdürü Niyazi Turhan da dünya genelinde okul çağında olup okula gidemeyen 300 milyon kişi bulunmasına karşılık, Ülkemizde okullaşma oranının yüzde 100'lere ulaştığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise; ülkelerin kalkınmışlık düzeyinin eğitimdeki başarılarına göre değerlendirildiğini ifade etti.

Kent genelinde okumak isteyen her öğrencinin bir okula kaydının sağlandığını belirten Suay,"bu gün itibariyle okumak isteyen her öğrencimizin bir okula kaydını sağladık. Bu ayın 27'sine kadar devam eden kayıtlarda da her öğrencimizin mutlaka kaydını yapacağız. Eğitimdeki başarımız her alanda devam ediyor. Bu başarının daha da artması için çalışmalarımıza aralıksız devem edeceğiz" dedi.

Okulda eğitim gören 8 sınıf öğrencileri, bu yıl yeni okula başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Vali Ahmet Aydın, tören sırasında iki minik öğrenciyi yanına alarak bir süre sohbet etti.

Daha sonra törene katılan protokol 5/B sınıfına geçti. Burada Vali Ahmet Aydın, öğrencilere çeşitli sorular sorarak, ilk dersi başlattı.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Aydın burada yaptığı konuşmada; "Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakarlık, çaba ve yatırım, sizler içindir. Sizler başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini, tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize kutlu ve hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement