M.Kemal Sizlere Taarruz Emretmiyorum, Ölmeyi Emrediyorum. - Son Dakika
Eğitim

M.Kemal Sizlere Taarruz Emretmiyorum, Ölmeyi Emrediyorum.

M.Kemal Sizlere Taarruz Emretmiyorum, Ölmeyi Emrediyorum.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Konulu Anma Töreni Düzenlendi.

19.03.2011 20:19  Güncelleme: 20:22

Siirt üniversitesi konferans salonunda çanakkale deniz zaferi ve 18 mart çanakkale şehitleri konulu anma töreni düzenlendi.

Yrd. Doç. Dr. Halil Leylak ve Öğr. Gör. Nejdet Özalp'in düzenlediği tören Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirtmek üzere konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Halil Leylak konuşmasında :"Çanakkale Savaşları Türk tarihinin en önemli savaşlarından birisidir. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara ne zorluklarla sahip olduğumuzun göstergesidir." ifadelerine yer verdi.

Mustafa Kemal'in :"Sizlere taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." sözünü bu savaşta söylediğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Halil Leylak konuşmasına :"Kutsal vatan topraklarımızı canları pahasına ödeyen şehitlerimiz şunu bilsinler ki bundan sonra da bu topraklar Türk ordusu tarafından ilelebet korunacaktır." şeklinde devam etti.

Anma töreni Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinden Veysel Yıldırım, Hikmet Deniz, Fatma Özdemir, Selman Can ve Özlem Aslan'ın Çanakkale kahramanlarına ait şiir ve hikâyelerini okumalarıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim M.Kemal Sizlere Taarruz Emretmiyorum, Ölmeyi Emrediyorum. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement