Irak Elektrik Bakan Yardımcısı Adil Mahdi Al Rahmene, "Irak'a yatırım yapan Türk firmalarına teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum. Gelecekte bu işbirliği daha da artacaktır" dedi.
Rahmene, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve Global Enerji Derneğince Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) açılışında, enerji kongresinin ülkeler arasında başka işbirliklerine de vesile olacağını belirtti.
Rahmene, günümüzde insan hayatında enerjinin önemli bir yeri olduğunu ve Irak hükümetinin enerji alanına finansal ve lojistik destek sağlamak amacıyla çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi.
Irak'a yatırım yapan Türk firmalarına teşekkür eden ve gelecekte iki ülke arasında işbirliklerinin daha da artacağına işaret eden Rahmene, "Çalık Enerji dahil bölgede etkin bir şekilde çalışma yürüten, iletim ve dağıtım alanında etkin rol üstlenen tüm firmaları takdirle karşılıyorum" diye konuştu.
Rahmene, Irak'ın enerji alanında 2018 ve 2020 strateji hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız verdiğini ve özellikle ülke olarak elektrik üretiminde yenilenebilir enerjiye odaklandıklarını anlattı.
Enerji alanındaki herhangi bir gecikmenin tüm sektörleri etkileyeceğini söyleyen Rahmene, gelecek dönemde Irak'ta mevcut santrallerin rehabilitasyon çalışmalarının devam edeceğini, iletim ve dağıtım sektöründe de iyileştirmeler yapılacağını dile getirdi.
Irak'ın 2012-2018 yılları arasını kapsayan hedeflerini de aktaran Rahmene şunları kaydetti:
"Bu dönemde 24 yeni santral kumayı hedefliyoruz. 12 bin megavatlık gaz santrali ve 2 bin megavatlık da termal santral kurmak istiyoruz. 12 bin megavatın kurulumu devam ediyor ve 2015'de tamamlanacak. Bu kapasiteyi 39 gigavata çıkarmayı hedefliyoruz. Çinli bir firma ile de 6 bin megavatlık anlaşma imzalandı. 3 bin megavatlık anlaşma daha imzalanacak. Bu bizim için büyük başarı olacak." - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?