Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Paralel yapının TÜBİTAK'ta da yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz ve bununla ilgili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.
Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen Milli Güneş Enerjisi Santral Teknolojisi (MİLGES), Milli Hidroelektrik Santral Teknolojisi (MİLHES), Yüksek Gerilim Doğru Akım Teknolojisi ( YGDA) ile Milli Türbin Kanadı Teknolojisi (MİLKANAT) projelerinin tanıtımı için düzenlenen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde toprak kayması sonucu ortaya atıkların çıktığı iddialarının sorulması üzerine Işık, konuyla ilgili haberi kendisinin de televizyonda gördüğünü söyledi. Burada bir toprak kayması olmadığını dile getiren Işık, şunları kaydetti:
"Belli ki oradan geçerken birisinin bıraktığı bir atık. Şu anda inceleme sürüyor. Bu incelemenin sonucunda neyse, ortaya çıkacak ama üzüldüğüm şu; bir kişinini yaptığı sorumsuzluğu Dilovası ismiyle birleştirip, Dilovası'nı olumsuzluklarla gündeme getirmek haksızlıktır. Bu noktada, haber yapan arkadaşlarımızın biraz daha hassas davranmalarını rica ediyoruz. Toprak kayması diye bir şey yok. Maalesef habere herhalde reyting kazandırmak için bu yollara tevessül ediliyor. Bunu doğru bulmuyorum."
Dilovası'nın olumsuz hiçbir şeyle anılmaması için gerekli çalışmayı yaptıklarını anlatan Işık, söz konusu ilçede "yeşil üretimin" dışında üretime izin vermediklerini bildirdi. Bakan Işık, bu ilçede en fazla yoğunlaştıkları alanın eğitim olduğunu vurgulayarak, "Dilovası haberlerinde basının artık biraz daha hassas olmasını arzu ediyoruz. Çakma haberler yapmayı biraz daha dikkatle değerlendirmenizi özellikle rica ediyoruz" diye konuştu.
"Paralel yapıyla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz"
Devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜBİTAK'ta bazı görevliler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 4 kişinin tutuklanmasını da değerlendiren Işık, özellikle kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili gerek kendi bakanlığının gerekse de Başbakanlığın detaylı soruşturma yaptığını hatırlattı.
Göreve gelir gelmez, paralel yapıyla bağlantısını tespit ettikleri kişilerin TÜBİTAK'tan ilişkilerini kestiklerini anımsatan Işık, şöyle konuştu:
"Şimdi bu yürütülen inceleme ve soruşturmalar, adli yargı sürecine taşındı ve zannediyorum dün TÜBİTAK'taki tutuklananların 3'ü, kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili tutuklandı. Bu artık bizim dışımızda gelişen, tamamen yargı sürecinin bir parçası. Biz açıklıkla ifade ediyoruz. Bu paralel yapının kesinlikle devletin hiçbir kurumunda olduğu gibi TÜBİTAK'ta da yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz ve bununla ilgili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. O gün bu insanların Kurumla ilişiğini kestiğimiz zaman bizi eleştirenler, sonradan ortaya çıkan gerçeklerle, zannediyorum biraz mahcup olmuşlardır."
"Kriptolu telefonlar bize göre güvenli"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir gazetecinin, "Devletin zirvesinin kullandığı telefonlar artık güvenli mi?" sorusunu da "Bize göre güvenli" yanıtını verdi.
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine 20 Nisan itibarıyla 100'ün üzerinde telefonun teslim edildiğini belirten Işık, kriptolu telefonların güvenliğinin, bilinen teknolojiye göre en az 3 kat artırıldığını söyledi.
Son Dakika › Ekonomi › Bakan Işık Soruları Yanıtladı Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?