Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2) - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bundan sonra bu örgütle irtibatlı olan hiçkimsenin kendisini bir şekilde kamufle ederek hayatına devam etmesi mümkün değil. Bu darbe teşebbüsünün içinde, arkasında, yanında, sağında, solunda kim varsa hepsi ortaya çıkarılacak ve hepsinden de hesap sorulacak" dedi.

17.07.2016 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bundan sonra bu örgütle irtibatlı olan hiçkimsenin kendisini bir şekilde kamufle ederek hayatına devam etmesi mümkün değil. Bu darbe teşebbüsünün içinde, arkasında, yanında, sağında, solunda kim varsa hepsi ortaya çıkarılacak ve hepsinden de hesap sorulacak" dedi.

Kurtulmuş, Haber Türk televizyonunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruları yanıtladı.

Tutuklanan askerlerin çok kısa sürede mahkemeye çıkarılacağını belirten Kurtulmuş, "Kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını" ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yapılan saldırılar sırasında milletvekilleri ile sürekli temas halinde olduklarını dile getirerek, o sırada hiç kimsede bir moral bozukluğu olmadığını, tam tersine haklı olmanın verdiği bir inançla morallerin yüksek olduğunu söyledi.

Çok zor bir gece geçirildiğini belirten Kurtulmuş, "TBMM'ye bomba atılıyor, Çankaya'da o atılan bombalarla binalar hopluyor, sarsılıyordu." dedi.

Kurtulmuş, milletten toplanan vergilerle alınan savaş uçaklarının milletinin iradesine karşı kullanılmak için değil vatanın korunması için askere verildiğini kaydederek, "Bir istihbarat zafiyeti olup olmadığı" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bunun çok iyi hazırlandığı bugün aldığımız ilave bilgilerle çok daha net olarak görülüyor. Sadece Ankara ve İstanbul değil, Türkiye'nin her iliyle ilgili de hazırlıkların yapıldığı, çok titiz bir çalışmanın yürütüldüğü görüldü. Türkiye'nin bir çok ilinden çok sayıda bilgiler geldi. Biz bu paralel yapının ne kadar içe kapalı bir yapı olduğunu, ne kadar çok kendini gizleme kabiliyeti olduğunu, ne kadar çok mutasyon geçirerek kendisini farklı şekilde gösterebilen bir çete olduğunu söyleyince bazıları belki 17-25 Aralık sürecinde ya da Gezi olaylarından sonraki süreçte 'Ya amma da abartıyorsunuz' dedi. 'Nihayetinde bunlar biraz dindar, muhafazakar adamlar bunlardan ne zarar gelir' diyenler dahi vardı. Hatta Milli Güvenlik Kurulu bunları terör örgütü ilan ettiğinde 'Canım nerede terör örgütü, adamın terör örgütü olması için elinde silah olması lazım' diyenler vardı. Adam milletin bütün silahlarını almış, çalmış gasp etmiş, onları millete karşı kullanıyor. Hiç de milleti öldürmekten çekinmeden bunları kullanabiliyor. Çok ağır silahları, hatta uçakları ve helikopterleri olan bir örgüt. Kendisini o kadar güzel bir şekilde gizlemiş ki bu mesele ile birlikte bu anlaşıyor ama olanda hayır vardır. Bundan sonra bu örgütle irtibatlı olan hiç kimsenin kendisini bir şekilde kamufle ederek hayatına devam etmesi mümkün değil. Bu darbe teşebbüsünün içinde, arkasında, yanında, sağında, solunda kim varsa hepsi ortaya çıkarılacak ve hepsinden de hesap sorulacak."

-"YAŞ rutinin dışına itildi"

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının belirlenen zamanda gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, YAŞ'ın rutin bir toplantı olduğunu ancak bu darbe teşebbüsü ile birlikte rutinin dışına itildiğini söyledi.

Kurtulmuş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) şerefli mensuplarının, TSK'nın emir komuta zinciri içerisinde, TSK'nın ahlakına ve genel disiplinine bağlı olan subaylar ve komutanların, açıkça bu girişimde yer almadıklarını ifade ettiklerine dikkati çekerek, "Onlara millet adına teşekkürü borç biliyoruz. Dolayısıyla TSK da kendi içindeki çürük elmaları çok net görmüş oldu. Bundan sonra zaten süreçler artık rutinin dışında çalışacaktır. Bu darbe teşebbüsüne karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik teamülleri, hukukun üstünlüğü prensipleri içerisinde kendisini koruyacak bütün mekanizmaları geliştirecek, kullanacak ve bu paralel örgütü tamamıyla tasfiye edecektir." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, kuvvet komutanlarına ilişkin bir soru üzerine de tamamının görev başında olduğunu belirtti.

-"Böyle bir yargı herhalde dünyanın hiçbir yerinde yoktur"

Kurtulmuş, bazı yargı mensuplarının gözaltına alınmasına ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Böyle bir yargı herhalde dünyanın hiçbir yerinde yoktur. HSYK seçimlerinde bunu gördük. Mevcut yargıçların neredeyse yarısı bir kapalı örgüt mensubu. Rakamları yanlış hatırlamıyorsam yüzde 45 civarıydı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bir darbe teşebbüsü içerisine girmeselerdi dahi herhangi bir devletin içinde, diyelim ki İngiliz devleti içinde kapalı bir örgüt, bir tarikat, bir grup neyse adına ne derseniz deyin, herhangi bir grup İngiliz yargı sisteminin yarısını ele geçirmiş, İngiltere buna müsaade eder mi? Almanya, Amerika müsaade eder mi? Maalesef Türkiye böyle bir tehlike ile karşı karşıyaydı. Sürekli söylüyorduk. TSK'dan emniyet teşkilatına kadar yargı sisteminden üniversitelerin içine kadar birçok yerde tamamıyla mevcut bürokratik hiyerarşinin dışında kendi hiyerarşisini esas alan ve bu hiyerarşiyi kullanarak mevcudu yeri geldiğinde çalıştırmayan bir mekanizma. Buna müsaade edilmez ama bunların da hukuk prensipleri içinde yapılması lazım. Şimdi bütün hukuk kuralları bakımından bunlar ne kadar zararlı bir grup olduklarını açıkça ortaya koymuşlardır. Bunların her yerde, her alanda üstlerine gidilecek ve inşallah sonuç alınacaktır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' Projesi Açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' Projesi Açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement