"Bernanke Zor Zamanlarda Doğru Kararlar Aldı" - Son Dakika
Ekonomi

"Bernanke Zor Zamanlarda Doğru Kararlar Aldı"

"Bernanke Zor Zamanlarda Doğru Kararlar Aldı"

ABD Kasım Ayında Yapılacak Seçimleri Kazanmasına Kesin Gözüyle Bakılan Demokrat Aday Barack Obama, Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'ye Duyduğu Güveni En Açık Şekilde Dile Getirdi.

28.07.2008 03:49

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kasım ayında yapılacak seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılan Demokrat aday Barack Obama, Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’ye duyduğu güveni en açık şekilde dile getirdi.

 Ben Bernanke’nin zor zamanlarda doğru kararlar verdiğini vurgulayan Barack Obama, "Başkan Bernanke, bence, çok zor sorunları ele almak zorunda kaldı ve verdiği kararların bazıları doğru kararlardı" dedi.

Yedi ülkeye yaptığı ziyaretin ardından Şikago’ya dönerken uçakta konuşan Obama, Fed’in kararlarıyla ilgili sonradan fikir yürütmek istemediğini söyledi. Obama "Her bir kararla ilgili sonradan fikir yürütmek istemiyorum çünkü bu dev, karmaşık bir ekonomi ve Fed, ABD ekonomisi ve global ekonomi üzerinde büyük etkisi bulunan aktörlerden yalnızca biri.

Fed’in rolü

Yatırım bankası Bear Stearns’i kurtarma planı ile pek çok kişinin eleştiri oklarına hedef olan Fed, Fannie Mae ve Freddie Mac gibi mortgage devlerini kurtarmaya yönelik operasyonuyla da dikkatleri çekmişti. Emlak piyasasının çökmesi ve finansal bunalım içindeki ABD’de Fed’in son girişimleri finansal sistem içindeki rolünü artırdığı şeklinde değerlendiiliyor ve bu bazı çevrelerde ciddi endişe yaratıyor. Bernanke’nin Fed başkanlığı Ocak 2010’a kadar devam edecek. Bir dönem daha Bernanke’nin Fed başkanı olması için aday gösterilip gösterilmeyeceğine ise bu yılın sonlarına doğru belli olacak yeni ABD Hükümeti karar verecek. Mart ayında yapatığı bir konuşmada ABD finans sisteminin yapısının yeniden elden geçirilmesi çağrısında bulunarak, böylece yaşanan ekonomik bunalımların tekrarının engelleneceğini söylemişti.

Obama Buffet ve eski Fed başkanıyla buluşuyor

BARACK Obama, ABD finans sisteminin yapısını değiştirmek üzere neler yapılması gerektiğini ve nasıl yaklaşılacağını bir dizi toplantı ile çözmeye çalışacak. Bugün milyarder yatırımcı Warren Buffet, Fed eski başkanı Paul Volcker ve eski ABD Hazine Bakanı Robert Rubin ile bir araya gelecek olan Obama, ABD finans sisteminin yapısında ele alınması gereken konuları konuşacak. Obama, söz konusu toplantıların devam edeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Bernanke Zor Zamanlarda Doğru Kararlar Aldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement