Büyük Elektrik Kesintisi İstifa Getirdi! İşte Genel Müdürün İlk Sözleri - Son Dakika
Ekonomi

Büyük Elektrik Kesintisi İstifa Getirdi! İşte Genel Müdürün İlk Sözleri

Elektrik kesintileri nedeniyle istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, "Tamamen teknik bir arıza, kaza oldu, arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden" dedi.

06.04.2015 11:37  Güncelleme: 12:39

Elektrik kesintileri nedeniyle görevinden istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır konuştu. Yıldır, kesintilerden bu yana araştırma yapan kadronun da başında yer alıyordu.

"ARKADAŞLAR BANA HABER VERMEDİLER"

Yıldır, araştırmaların sonucunun zaten Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandığını kaydederek, TEİAŞ'a bağlı Yük Tevzi'deki bazı görevlilerin risk aldığını ve yük atma talimatı vermeden sistemde yüklenmeye yol açtıklarını söyledi.

AÇIĞA ALINAN VAR

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini ve bazı görevlilerin de açığa alındığını bildirdi.

"DENGESİZLİK OLUŞTU"

İstifanın ardından soruları yanıtlayan Kemal Yıldır, araştırmalarını tamamladıklarını ve sonucun sistemin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza olduğunu ve bunun sonucunda sistemin çöktüğünü söyledi.

TEİAŞ GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ, TWITTER YIKILDI

Yıldır, "Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakan'ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi'deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden" dedi.

Yağışlar nedeniyle özellikle doğudaki barajların dolu olduğuna dikkat çeken Kemal Yıldır, suların çok geldiği dönemde suların oluşturduğu bir potansiyel olduğunu vurguladı. Bu yükün batıya taşındığını ve fiyat açısından HES'lerle rekabet edemeyen batıdaki bazı doğalgaz santrallerinin de üretimi olmadığını anlatan Yıldır, "Piyasa tüm bu dengeleri idare ediyor. Gün öncesinden saatlik olarak bu veriler piyasaya sunuluyor. Arkadaşlar bu fiyatlardan elektriği alırken, yük atma talimatı vermemişler. Hepsi üst üste gelmiş" şeklinde konuştu.

CANLI YAYINDA ANLATMIŞTI

31 Mart tarihinde yaşanan büyük elektrik kesintisinin ardından bugün istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır 3 Nisan Cuma günü CNN Türk'te Akif Beki'nin sorularını yanıtladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ile birlikte Beki'nin programına katılan Yıldır kesintinin nedenini açıkladı.

KEMAL YILDIR KİMDİR?

1958 yılında Akşehir'de (Konya) doğdu. 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1977 yılında özel sektörde çalıştı. 1981 yılından itibaren de sırasıyla, TEK, TEAŞ ve TEİAŞ'ta İletim Hatları Proje Daire Başkanlığında Mühendis, Orta Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü Ankara Röle Ölçü Aletleri Müdürlüğünde Mühendis, Başmühendis, Müdür olarak görev yaptı. Tesis ve İşletme Grup Müdürlüklerinin 04.08.2003 tarihinde aynı çatı altında birleştirilmesi sonucu kurulan 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğüne Grup Müdürü olarak atandı. (Kaynak: Hürriyet)

Büyük Elektrik Kesintisi İstifa Getirdi! İşte Genel Müdürün İlk Sözleri
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Büyük Elektrik Kesintisi İstifa Getirdi! İşte Genel Müdürün İlk Sözleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • duyarlı genc: Bu arkadasa çok yazık birileri koltuk sevdası yüzünden insanları işinden ediyor 25 4 Yanıtla
  • dinozorios: yıllar önce avusturya'da 30 dk elektrik kesildi. . . başbakan bruno kriesky kesintintiden dolayı istifa etti. . hükümet düştü. . sebep kesintiyi halka önceden haber verememekti. . . böyle sorumlu ve onurlu devlet adamları var dünyada. . bizimkilerin ne mal olduğunu her olay gösteriyor zaten. . inanmayan araştırsın. . . 21 6 Yanıtla
  • KEMOSENTYZ: Tanrılar kurban istiyor. . . 8 18 Yanıtla
  • böyle insanlar kalmadı derken: Ben ilkkez istifa eden birini gördüm bu adamın alnından öpmek lazım. 23 3 Yanıtla
  • Seçimlerde tekrarlanmasın: Valla onu bunu bilmem, seçimlerde tekrarlanmasın bu olay. . 30 Mart seçimlerinde gözümüzün içine soka soka elektrikleri kesip hile yaptınız, hatta hile ile Melih'i başımıza musallat ettiniz. (1 yıl sonra da Melih'in parsel parsel Ankarayı sattığını açıkladınız) Aynı kesinti seçim sırasında yine olursa bu millet tahammül etmez buna. . Yeter artık bu kadar. . 21 3 Yanıtla
  • m.u: istifa etsinde azı salyalı domuzların elinemi kalsın bu millet 4 14 Yanıtla
  • Dmt: Altında başka olaylar ar bence. Kapatmak için olayı, birileri koltuğundan edildi. Yazık 13 3 Yanıtla
  • KAHRAMAN: önce insan olacaksınız ülkücü türkücü değil şucu bucu değil çakallar 5 8 Yanıtla
  • KEMOSENTYZ: Günah Keçisi. . . 9 3 Yanıtla
  • büyük iskender: ADAM SUÇSUZ OLDUĞUNU BİLDİĞİNDEN İSTİFA EDERKEN BİLE RAHAT MECBURİYET BÖLE Bİ ŞEY OLSA GEREK. . . BÜYÜK BALIKLAR NERDE 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement