Çin'de 50 Metrelik Konteynerlerle Yük Taşımacılığı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Çin'de 50 Metrelik Konteynerlerle Yük Taşımacılığı Başladı

Çin\'de 50 Metrelik Konteynerlerle Yük Taşımacılığı Başladı

Çin'in Shanghai, Guangzhou, Changsha ve Kunming şehirlerinden yola çıkan intermodal ekspres trenleri, 50 metrelik konteynerlerle yük taşımacılığına başladı. Çin Devlet Demiryolları Grubu tarafından geliştirilen bu konteynerler, bugüne kadar kullanılan en büyük hacme sahip konteynerlerdir.

21.09.2023 19:01

GUANGZHOU/SHANGHAİ, 21 Eylül (Xinhua) -- 50 metrelik konteynerlerin yüklendiği intermodal ekspres trenleri, Çarşamba günü Çin'in doğusundaki Shanghai, güneyindeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangzhou, iç kesimindeki Hunan eyaletinin merkezi Changsha ve güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'den yola çıktı. Trenler, böylelikle düzenli yük treni hizmet gücüne katılmış oldu.

Çin Devlet Demiryolları Grubu Limited Şirketi tarafından tarafından bağımsız olarak geliştirilen 50 metrelik konteynerlerin her biri, 36 ton ağırlığa ve 30,85 ton yük kapasitesine sahip. Bu konteynerlerin hacmi 114,4 metreküpe ulaşıyor. Bu, 40 metrelik uluslararası standart konteynerlere kıyasla yüzde 50 artış anlamına geliyor. Bu konteynerler, Çin'de bugüne kadar kullanıma sunulan hacim bakımından en büyük konteynerler oldu.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da bulunan Minhang Tren İstasyonu'nda ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Dongguan kentinde doğru yola çıkan, 50 metrelik konteynerler yüklenmiş bir intermodal ekspres treni, 20 Eylül 2023. (Fotoğraf: Wang Xiang/Xinhua)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin'de 50 Metrelik Konteynerlerle Yük Taşımacılığı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement