Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve benzer mevzuatlardan kaynaklanan zorunluluklar nedeniyle, doğal gaz bağlantısı yapılarak bağlantı bedelini ödemiş bir adreste değişiklik olması durumunda; yeniden servis hattı yapımı gerektirmeyen, önceki servis hattı ile bağlantının mümkün olabileceği yerler için abone bağlantı bedelinin yeniden ödenmesine gerek olmadığına karar verdi.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan EPDK kararlarına göre, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve benzer mevzuatlardan kaynaklanan zorunluluklar nedeniyle, doğal gaz bağlantısı yapılarak bağlantı bedelini ödemiş bir adreste değişiklik olması durumunda; yeniden servis hattı yapımı gerektirmeyen, önceki servis hattı ile bağlantının mümkün olabileceği yerler için abone bağlantı bedelinin yeniden ödenmesine gerek olmayacak. Buna karşılık, yeni bir servis hattı yapılması halinde eski abonelikler iptal edilerek yeniden bağlantı sözleşmesi imzalanacak ve abone bağlantı bedeli ödenecek.
Söz konusu zorunluluklar nedeniyle, doğal gaz dağıtım şebekesinde değişiklikler olması durumunda, oluşan maliyetlerin yatırım harcamaları kapsamında dağıtım şirketinin tarife hesaplamalarında dikkate alınabilecek.
Kurul ayrıca, TEİAŞ tarafından önerilen Primer Frekans Kontrol Birim Hizmet Bedelinin 2013 yılı 4. çeyreği için 2,03 TL/MWh olarak onaylanmasına karar verdi. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Epdk Kararları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.