Ev yenileme pazarı 2028'de 1 trilyon doları aşacak - Son Dakika
Ekonomi

Ev yenileme pazarı 2028'de 1 trilyon doları aşacak

Ev yenileme pazarı 2028\'de 1 trilyon doları aşacak

Pandemiyle büyük ivme yakalayan küresel ev yenileme pazarının, 2028'e kadar 1 trilyon doları aşması bekleniyor.

21.04.2022 09:48  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Pandemiyle büyük ivme yakalayan küresel ev yenileme pazarının, 2028'e kadar 1 trilyon doları aşması bekleniyor. Türkiye'de de benzer bir seyir görülürken, sıcakların yaklaşmasıyla gözler Ege ve Akdeniz sahillerine çevrildi. Yazlık evlerde tadilatların başladığı bu dönemde, ev dekorasyonundaki yeni trendler de gündeme geldi.

Pandemi ev dekorasyonunda devrim yaratmaya devam ediyor. 2 yılı aşkın süredir evlerde daha fazla zaman geçirilmesi tadilat, yenileme ve dekorasyon alanlarında hareketliliğe kapı aralıyor. Brandes Sencere Research'ün konuya dair gerçekleştirdiği araştırmalar, dünya çapında 2021'de 800 milyar dolara yaklaşan ev yenileme pazarının, 2028 sonunda 1 trilyon dolar sınırını aşacağını gösteriyor. Pandeminin etkisiyle artan sıfır konut fiyatları, talepleri ikinci ele yönlendirirken, ev dekorasyonuna yatırımlar gün geçtikçe büyüyor.

Geç gelen baharla birlikte yazlık evlerde de tadilat dönemi başladığına dikkat çeken Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, "Kışlık evlerde yapılan tadilatlar yerini yazlık evlere bıraktı. Uzaktan çalışma imkanıyla birlikte daha uzun süre kalınabilen yazlık evlerin, büyüyen ev yenileme pazarındaki payı oldukça yüksek. Bunu bölgeden aldığımız artan siparişlerle takip edebiliyoruz" dedi.

YENİ YILIN TRENDİ RENKLİ MERMERLER OLDU

Yaz aylarının rüzgarını arkasına alan tadilat ve yenilemelerin, dekorasyon trendlerini de yakından takip ettiğini söyleyen M. Süreyya Çağlar, ev sahiplerinin seçimlerinde dayanıklılığın da önemli bir kriter oluşturduğuna dikkat çekerek, "Seramiksan olarak 'İyi Tasarım Herkesin Hakkı' mottosuyla tasarladığımız yeni karo koleksiyonumuz Galaxy ile bu ihtiyaca cevap veriyoruz" dedi.

Dekorasyon trendleri listesindeki yerini her zaman koruyan mermerin görünümünü modern baskı teknolojileriyle porselen karolara taşıdıklarını belirten Çağlar, "Böylece hem doğayı koruyor hem de mermerin asaletini mekanlara daha dayanıklı ürünlerle taşıyoruz" diye konuştu.

MERMER YÜZEYLERDE EGE VE AKDENİZ SAHİLLERİNİN MAVİ VE TURKUAZI

Her dönem tercih edilen mermerin renkli versiyonlarının son yılların trendine dönüştüğünü aktaran Süreyya Çağlar, "Pandeminin etkisiyle doğayla adeta yeniden tanışan kullanıcılar, doğadan unsurları evlerinde daha fazla görmek istiyor. Biz de giderek daha fazla kişinin tercih ettiği renkli mermerleri, Galaxy porselen karo koleksiyonumuzla yüzeylere taşıyoruz. Ege ve Akdeniz sahillerinin simgesi mavi ve turkuaz tonlarındaki karolar, mekanda tazeleyici bir etki yaratıyor. 60x120 cm boyutlarında ürettiğimiz Galaxy, leke tutmaması ve kolay temizlenebilmesiyle de tercih ediliyor. Hem iç hem de dış mekanda kullanılabilen karolarla tasarım bütünlüğü yaratmak da mümkün oluyor" dedi.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ev yenileme pazarı 2028'de 1 trilyon doları aşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı
    14:42 Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı" dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi
    14:05 Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ekonomiye etki eden faktörler, girdi maliyetleri, kur değerlemesi ve Gaziantep'in ekonomik önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.


Advertisement