Gazprom, TürkAkım'dan geçici olarak doğal gaz sevkiyatını durduracak - Son Dakika
Ekonomi

Gazprom, TürkAkım'dan geçici olarak doğal gaz sevkiyatını durduracak

Gazprom, TürkAkım\'dan geçici olarak doğal gaz sevkiyatını durduracak

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım doğal gaz boru hattında yapılacak planlı yıllık bakım nedeniyle 5-12 Haziran tarihleri arasında doğal gaz sevkiyatı yapmayacağını açıkladı. TürkAkım, toplam 31,5 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip iki hattan oluşuyor ve ilk hat üzerinden Türkiye'ye, ikinci hat üzerinden ise Avrupa'ya gaz aktarılıyor.

02.06.2023 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus enerji şirketi Gazprom, planlı yıllık bakım nedeniyle TürkAkım doğal gaz boru hattından geçici olarak doğal gaz sevkiyatı yapılmayacağını bildirdi.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, TürkAkım'da 5-12 Haziran tarihlerinde planlı yıllık bakım yapılacağı belirtildi.

Bu nedenle söz konusu tarihlerde TürkAkım'ın iki hattından da doğal gaz sevkiyatı yapılmayacağı bilgisi verilen açıklamada, "Gaz sevkiyatının durdurulması tüm taraflarla önceden koordine edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

TürkAkım, her biri 15,7 milyar metreküp olmak üzere toplam 31,5 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip iki hattan oluşuyor. İlk hat üzerinden Türkiye'ye, ikinci hat üzerinden ise Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ ve Gazprom'un eşit ortaklığında kurulan TürkAkım Gaz Taşıma AŞ tarafından Avrupa'ya gaz aktarılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gazprom, TürkAkım'dan geçici olarak doğal gaz sevkiyatını durduracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement