Güneydoğu'dan yılın ilk ayında 257 milyon dolar hububat ve bakliyat ihracatı yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Güneydoğu'dan yılın ilk ayında 257 milyon dolar hububat ve bakliyat ihracatı yapıldı

Güneydoğu\'dan yılın ilk ayında 257 milyon dolar hububat ve bakliyat ihracatı yapıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk ayında 128 ülkeye, 257 milyon 321 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

09.02.2022 10:37  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk ayında 128 ülkeye, 257 milyon 321 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, yazılı açıklamasında, Güneydoğulu ihracatçıların yeni yılın ilk ayında da başarılı ticaretini sürdürdüğünü belirtti.

Altunkaya, ihracatçılarının başarısının devam edeceğinin altını çizerek, "Zorluklar içerisinde olsa da başarıyla geçen bir yılın ardından 2022 yılında sektörümüz ihracatçıları büyük özverilerle pandemi ve kış şartlarını da zorlayarak yılın ilk ayında 128 ülkeye 257 milyon 321 bin dolarlık ihracata imza attı. Bu anlamda ihracatçılarımızı yürekten kutluyorum. 2022 yılına bu anlamda çok iyi başladık." ifadelerini kullandı.

En fazla ihracatı Orta Doğu ülkelerine yaptıklarını bildiren Altunkaya, en çok makarna, buğday unu ve bitkisel yağlar ihracat ettiklerini sözlerine ekledi.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Güneydoğu'dan yılın ilk ayında 257 milyon dolar hububat ve bakliyat ihracatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement