Hazine Müsteşarlığının "Yılın Kamu Risk Yöneticisi" Seçilmesi - Son Dakika
Ekonomi

Hazine Müsteşarlığının "Yılın Kamu Risk Yöneticisi" Seçilmesi

Hazine Müsteşarlığının "Yılın Kamu Risk Yöneticisi" Seçilmesi

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (BÜ İİBF) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Burak Saltoğlu, Hazine Müsteşarlığının Risk Magazine tarafından aldığı ödülü ekonomi bürokrasisi açısından oldukça sevindirici bir gelişme...

06.02.2013 11:49

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (BÜ İİBF) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu, Hazine Müsteşarlığının Risk Magazine tarafından aldığı ödülü ekonomi bürokrasisi açısından oldukça sevindirici bir gelişme olarak gördüğünü belirtti.

Risk Magazine tarafından 2012 yılında "Yılın Kamu Risk Yöneticisi Ödülü"nün Hazine Müsteşarlığı'na verilmesini AA muhabirine değerlendiren Saltoğlu, ödülü veren Risk Magazine dergisinin, bankacılık ve risk yönetimi profesyonelleri tarafından yüksek kredibilitesi olan bir dergi olduğunu vurguladı.

Saltoğlu, şunları söyledi:

"Bu ödül ekonomi bürokrasisi açısından oldukça sevindirici bir gelişme olarak görüyorum. Hazine yönetimi, Türkiye'nin en önemli risklerini oldukça ileri bilimsel yöntemlerle ölçerek yönetmektedir. Bu teknikleri etkili bir şekilde kullanan Hazine, ülke borç stoklarının vadesini uzattığı gibi borçlanma maliyetlerini de piyasa şartlarına göre asgariye indirmiştir. Sonuç olarak, 2001 krizinde borç sürdürülebilirliği tartışılan Hazine'nin geldiği nokta çok derece sevindiricidir."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hazine Müsteşarlığının 'Yılın Kamu Risk Yöneticisi' Seçilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement