Hazine ve Maliye Bakanlığı yarın iki ihale ve doğrudan dolar tahvili satışı yapacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın iki ihale ve bir doğrudan satış gerçekleştirecek. Bakanlık, 1 yıl vadeli dolar cinsi devlet tahvilini doğrudan satacak; 4 yıl vadeli TLREF endeksli ve 8 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilleri yeniden ihraç edecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın iki ihale, bir doğrudan satışa imza atacak.
Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, yarın 1 yıl (364 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde kupon ödemeli dolar cinsi devlet tahvilinin doğrudan satışı gerçekleştirilecek.
Aynı gün, 4 yıl (1435 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLREF) endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak.
Ayrıca 8 yıl (2912 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracına imza atılacak.
Kaynak: AA
Sizin düşünceleriniz neler ?