Hindistan'da yaşayan Hindular, inançları gereği 'anne' kabul ettikleri ineklerini satıyorlar.
Hindistan'da yaşayan ve Hindu dinine inananlar, geleneklerine göre 'anne' kabul edilen inekleri her yıl Kurban Bayramı gelince komşu ülkelere satarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Hindistan'ın inek sattığı ülkeler arasında Bangladeş, Pakistan, Nepal, Tayland gibi komşu ülkeler yer alıyor.
2014 yılı itibarıyla dünyanın en büyük et ithalatçısı olan ve senelik 4 milyar dolarlık hacme sahip Hindistan'ın, kırmızı et pazarında sığır eti ithalatının yasak olduğu bilinirken, ülkede sadece kemiksiz manda eti, koyun eti, keçi eti ve kümes hayvanlarının ithalatına izin veriliyor. Yine de, bazı eyaletlerde yasaklar çiftçiliği korumak için öküz ve boğaya kadar uzanıyor.
2016'da Hindistan hayvan pazarlarında 'inekler annemizdir' denilerek kesim amacıyla inek ve manda satışı yasaklanmıştı. Hindistan'ın yasak yüzünden bir günde 37 milyon dolar kaybettiği anlaşılınca, bir sonraki gün inekler tekrar satılmaya başlandı.
Öte yandan, Hinduizm inanışına göre kutsal sayılan ineklerin kesimi Hindistan'da uzun yıllardır yasak. Cezası ise ineğin ederinin 5 mislinden başlayıp, hayvana eziyet edildiği takdirde ömür boyu hapse kadar uzanabiliyor. - YENİ DELHİ
Son Dakika › Ekonomi › Hindular Kutsal Saydıkları İnekleri Satıyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?