İso, Deprem Bölgesine Yardım Ulaştırmak İçin  Anadolu ve Avrupa Yakasında İki Toplama Merkezi Kurdu - Son Dakika
Ekonomi

İso, Deprem Bölgesine Yardım Ulaştırmak İçin  Anadolu ve Avrupa Yakasında İki Toplama Merkezi Kurdu

İso, Deprem Bölgesine Yardım Ulaştırmak İçin  Anadolu ve Avrupa Yakasında İki Toplama Merkezi Kurdu

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgesine gönderilecek yardımlar için İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası'nda iki “Yardım Toplama Merkezi” kurdu.

07.02.2023 16:28  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgesine gönderilecek yardımlar için İstanbul Anadolu ve  Avrupa yakalarında iki "Yardım Toplama Merkezi" kurdu.

İSO Kahramanmaraş merkezli iki ayrı yıkıcı depremin yaralarını sarmak için, İSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleri ile birlikte çalışmaya başladı. İSO bu kapsamda yapılan çalışmaları yazılı açıklamayla duyurdu. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün sabah saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen ilk depremden sonra yardım için erken saatlerden itibaren çalışıldığı belirtilen açıklama şöyle:

"İSO YARDIM ÇALIŞMALARINI, TOBB, AFAD VE VALİLİK KOORDİNASYONUNDA YÜRÜTÜYOR: İSO çalışmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İstanbul Valiliği'nin koordinasyonunda yürütüyor.

İKİ YARDIM TOPLAMA MERKEZİ KURULDU: İSO üyelerinin katkıları ile deprem bölgesine gönderilecek yardımlar için öncelikle İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa yakasında iki 'Yardım Toplama Merkezi' kurdu. Bütün çalışmalar Odakule Genel Merkez'deki İSO Deprem Koordinasyon Merkezi'nce yönetiliyor. Bütün çalışmalar kapsamında dünden bu yana deprem bölgesine İSO tarafından 115 adet jeneratör, 648 adet tüp üstü soba ve ısıtıcı, 6 bin adet battaniye ve 32 bin 400 adet soğuk sandviç gönderildi. Bu yardımlara devam edilecek. Ayrıca yardım malzemesi elinde olmayan ancak temin etmek isteyen üyelere bu ihtiyaçları nasıl temin edebileceklerine ilişkin olarak da yardımcı olunacak."

İSO'dan yapılan duyuruda konuyla ilgili İSO Deprem Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçilmesi çağrısında bulunarak şu irtibat bilgilerini paylaştı:

İstanbul Sanayi Odası İSO Deprem Koordinasyon Merkezi İrtibat:

Recep Babacan:  (538) 2398306 / (212) 252 29 00 Dahili: 200

Şeyma Gülsezer Çalışkan:  (530) 1711791 / (212) 252 29 00 Dahili 203

Nezahat Vıcıl: (505) 316 36 46 / (212) 252 29 00 Dahili 205

Avrupa yakası toplama merkezi adres:

İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi - İkitelli OSB Pik Dökümcüler Sanayi Sitesi sokak, Tem34 İkitelli İç Kapı No: 3 Başakşehir/ İstanbul

Anadolu yakası toplama merkezi adres: MES Sanayi Sitesi A Blok 102 sokak No: 9 Ümraniye/ İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İso, Deprem Bölgesine Yardım Ulaştırmak İçin  Anadolu ve Avrupa Yakasında İki Toplama Merkezi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement