İspanya Başbakanı Rajoy'un Cezayir Ziyaretinde İspanyol Firmaları 7 Sözleşme İmzaladı - Son Dakika
Ekonomi

İspanya Başbakanı Rajoy'un Cezayir Ziyaretinde İspanyol Firmaları 7 Sözleşme İmzaladı

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un, 2013'teki ilk yurt dışı gezisi olan Cezayir ziyaretinde İspanyol firmalarının 7 sözleşme imzaladığı belirtildi.

11.01.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un, 2013'teki ilk yurt dışı gezisi olan Cezayir ziyaretinde İspanyol firmalarının 7 sözleşme imzaladığı belirtildi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un dün gerçekleşen Cezayir ziyareti vesilesiyle İspanyol firmalarının imzaladığı en önemli sözleşmelerden birinin, Cezayir havaalanının genişletilmesiyle ilgili yaklaşık 100 milyon Avro'luk sözleşme olduğu kaydedildi.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Cezayir havaalanının genişletilmesi projesini İspanyol Indra firmasına bağlı olan Prointec mühendislik şirketi yürütecek. Ayrıca geçtiğimiz Kasım ayında İspanya ve Cezayir bayındırlık bakanlıkları arasında imzalanan, Cezayir'de 50 bin konut inşaası ile ilgili protokol kapsamında 20 bin konut İspanyol Assignia ve Ortiz Grubu tarafından yapılmasıyla ilgili bir sözleşme daha imzalandı.

Bu arada, mevcut durumda 200 İspanyol şirketinin iş yaptığı Cezayir'de, İspanya Başbakanı Rajoy ile Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal arasında yapılan görüşme sonrasında, Mart ayında Cezayir'de İspanya-Cezayir İşadamları Zirvesi yapılması da karara bağlandı.

Öte yandan verilen bilgiye göre, iki ülkenin yıllık ticaret hacmi 8 milyar Avro'yu buluyor. İspanya ulusal doğalgaz ihtiyacının yüzde 40'dan fazlası Cezayir'den karşılanıyor.

Ülkede, İspanya'nın içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı Başbakan Rajoy'un yurt dışı programlarında "ekonomi konusunun her seferinde daha ağırlık kazandığı" yorumları yapılıyor.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Zekeriya Gülün - MADRİD

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İspanya Başbakanı Rajoy'un Cezayir Ziyaretinde İspanyol Firmaları 7 Sözleşme İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement