Kamu Denetçiliği Kurumu: Görevi Olmayan İşte Çalıştırmak Hukuka Aykırı - Son Dakika
Ekonomi

Kamu Denetçiliği Kurumu: Görevi Olmayan İşte Çalıştırmak Hukuka Aykırı

Kamu Denetçiliği Kurumu: Görevi Olmayan İşte Çalıştırmak Hukuka Aykırı

Kamu Denetçiliği Kurumu, görev tanımına uygun olmayan görevlendirmenin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

04.03.2016 11:33  Güncelleme: 12:01

Tıbbi teknolog olarak göreve başlayan şikayetçi akabinde 48 gün yıllık izin ve 75 gün sağlık izni kullandı. Şikayetçi daha sonra kurum içi görevlendirme ile istatistik biriminde görevlendirildi. Şikayetçi, görevlendirilmesinin hukuka aykırı olduğu iddiasıyla ilgili idareye başvurarak hak ihlalinin giderilmesini talep etti, ancak şikayetçinin talebi reddedildi. Şikayetçi, söz konusu görevlendirme işleminin geri alınmasını ve görev tanımına uygun olarak görevlendirilmesinin yapılması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

İDARENİN CEVABI

Şikayeti inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden konu hakkında bilgi istedi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, KDK'ya gönderdiği cevabi yazısında, şikayetçinin tıbbi teknolog olarak göreve başladığı ve görev tanımına uygun olarak eğitim biriminde görevlendirildiği, ancak göreve başladığı tarihten itibaren 48 gün yıllık izin, 75 gün de çeşitli hastalıklar sebebiyle istirahat raporu kullandığı, eğitim ile ilgili hiçbir çalışmada bulunmadığı belirtildi.

GÖREV TANIMINI AŞAN VAZİFE VERİLDİĞİ TESBİT EDİLDİ

Yaptığı incelemeler sonucu Kamu Denetçiliği Kurumu, şikayetçinin tıbbi teknoloğun görev tanımının sınırlarını aşar nitelikte olan ve diğer hizmet sınıflarında bulunan kamu personelinin görevi kapsamında yer alan istatistik biriminde görevlendirilmesi 657 sayılı DMK'nın ilgili maddesinde düzenlenen hiçbir memurun sınıfının dışında bir görevde çalıştırılamayacağı hükmüne aykırılık oluşturduğundan idari işlemi konu yönünden hukuka aykırı hale getirdiğini belirledi. Somut olayda idarenin, şikayetçinin farklı zamanlardaki izin taleplerini kabul ederken ve söz konusu izinleri kullandırırken kamu hizmetinin aksamasına yol açmayacağını gözeterek değerlendirdiğini belirten Kamu Denetçiliği Kurumu, dolayısıyla idarenin şikayetçinin hizmet sınıfına ve görev tanımına uygun olmayan görevlendirmesinin gerekçelerinden biri olarak sık sık izin kullanıyor olmasını ileri sürmesinin hukuka uygun olmadığını tespit etti.

"İŞLEM HUKUKA AYKIRI GERİ ALINSIN"

Kamu Denetçiliği Kurumu, şikayetçinin istatistik biriminde görevlendirilmesi işleminin hukuka aykırı olduğunun tespitiyle söz konusu işlemin geri alınması, görev tanımına uygun olarak yeni görevlendirilmesinin yapılarak mağduriyetinin giderilmesi yönünde yeni bir işlem için Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Tavsiye Kararı verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kamu Denetçiliği Kurumu: Görevi Olmayan İşte Çalıştırmak Hukuka Aykırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • bekleyen....:
    cezaevi çalışanlarına yokmu bu hak onlar herzaman hüküm giymiş çalışanlar keser gibi hep kendinize yontmayın sayın bakan.... 0 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP:
    CUMHURİYET TARİHİNDE DİNİ SİYASETE ALET EDEREK VATANDAŞLARIMIZIN MANEVİ DUYGULARINI KULLANMAK SURETİYLE PRİM YAPAN TEK PARTİ AK PARTİDİR... 0 0 Yanıtla
  • akkurt:
    cikariverin işini adam gibi yapmayanlari.ne demek sürekli rapor izin 0 0 Yanıtla
  • Türk:
    Bu iş her yerde böyledir böyle gelmiş böyle gidecek malesef... 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement