Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Afyonkarahisar kurumlar vergisi rekortmeninin Demmer Demireller Mermer Sanayi AŞ olduğu bildirildi.

27.05.2013 18:07  Güncelleme: 18:33

Afyonkarahisar kurumlar vergisi rekortmeninin Demmer Demireller Mermer Sanayi AŞ olduğu bildirildi.

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerden 12 bin 304'ünün yıllık gelir vergisi beyannamesini bağlı bulundukları vergi dairesine verdiğini belirtti.

Gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin beyanları üzerinden 33 milyon 243 bin 777 lira verginin hesaplandığının bilgisini veren Ceylan, gayrimenkul sermaye iradı elde eden mükelleflerle birlikte gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerden 2013'ün mart ayı sonu itibariyle yapılan tahsilat tutarının 4 milyon 764 bin 984 lira olduğunu bildirdi.

Afyonkarahisar, merkez ve ilçelerinde kayıtlı kurumlar vergisi mükelleflerinden 3 bin 497'sinin kurumlar vergisi beyannamesini bağlı bulundukları vergi dairesine verdiğini aktaran Ceylan, verilen beyanname üzerinden toplam 267 milyon 772 bin 348 lira matrah üzerinden 50 milyon 701 bin 45 lira kurumlar vergisinin tahakkuk edildiğini ifade etti.

Ceylan, ödenecek kurumlar vergisi toplamının ise 8 milyon 320 bin 475 lira olduğunu kaydetti.

2012 yılı kurumlar vergisi beyanlarına göre sıralamaya giren mükelleflerin topluma örnek olacağına değinen Ceylan, şunları vurguladı:

"Sıralamaya giren ilk 100 mükellefimiz başta olmak üzere, bütün mükelleflerimize teşekkür ediyorum. Ödenen bu vergiler doğru kullanıldığı takdirde birçok yatırıma vesile olacağı için vatandaşlarımıza hizmet olarak geri döneceği muhakkaktır. Yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerimizin vergiye gönüllü uyumunu ve vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamak için gerekli tedbirler alınmaktadır. Toplumda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi, vergiye gönüllü uyumun sağlanması ve kayıt dışılığın azaltılması için Defterdarlık olarak her türlü tedbir alınarak çalışmalar bu yönde sürdürülmektedir. Afyonkarahisar'da kurumlar vergisi rekortmeni Demmer Demireller Mermer Sanayi AŞ oldu. Çakmaklar Mermer İhracat ve İthalat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin ikinci, İkbal Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri AŞ'nin üçüncülükte yer aldı." - Afyonkarahisar

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement