Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölge ülkeleri arasında ekonomik işbirliği imkanlarının ele alındığı "Ufuktaki Yeni Levant Konferansı"na katıldı.
Dünya Bankası ile Levant İşbirliği arasında Beyrut'ta düzenlenen konferansa, Şimşek ile birlikte Lübnan, Ürdün, Mısır maliye ve ekonomi bakanları da katıldı.
Konferansta, açılışın ardından düzenlenen panelde Dünya Bankası Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölümü Kıdemli Ekonomisti Sibel Kulaksız, bölge ülkelerinde özellikle üretim ve ihracat, ticaret ve yatırım ile genç işsizlik sorunlarının yaşandığını kaydetti.
Mehmet Şimşek, etkinliğin öğleden sonraki bölümünde konuk konuşmacı olarak katılımcılara hitap edecek.
Türkiye önderliğinde 2010 yılında kurulan Levant İşbirliği, bölge ülkeleri arasında ekonomik işbirliğini artırmayı, ticareti geliştirmeyi amaçlıyor. - Beyrut
Son Dakika › Ekonomi › Maliye Bakanı Şimşek Beyrut'ta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?