Mövenpick Türkiye'deki Otel Sayısını Artıracak - Son Dakika
Ekonomi

Mövenpick Türkiye'deki Otel Sayısını Artıracak

Mövenpick Türkiye\'deki Otel Sayısını Artıracak

Mövenpick Hotels & Resorts Başkanı ve Üst Yöneticisi (Ceo) Jean Gabriel Peres, Türkiye'de Bu Yıl Yeni Açılacaklarla Birlikte 3 Otele Ulaşacaklarını Belirterek, 2010 Yılına Kadar Türkiye'deki Otel Sayılarının 5 İla 10 Arasında Değişebileceğini Söyledi.

26.04.2007 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mövenpick Hotels & Resorts Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jean Gabriel Peres, Türkiye'de bu yıl yeni açılacaklarla birlikte 3 otele ulaşacaklarını belirterek, 2010 yılına kadar Türkiye'deki otel sayılarının 5 ila 10 arasında değişebileceğini söyledi.

Yeni açılacak otellerin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Peres, şirket içindeki en iyi otellerinden birinin İstanbul Mövenpick olduğunu, Türkiye'nin iş ve turizm konusunda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısının sürekli artış gösterdiğine ve kentin gayrimenkul yatırımları için çok önemli hale geldiğine dikkat çekti.

Peres, “Bu nedenlerden dolayı Türkiye'de daha fazla iş yapmak istiyoruz. Şubat 2003'ten bu yana hizmet veren Mövenpick Hotel İstanbul'un göstermiş olduğu büyük başarıdan sonra, 2007 yılında İzmir ve Bodrum'da iki yeni otel işleteceğiz” dedi. Türkiye'ye ilk olarak 27 yıl önce geldiğini, o günden bu yana her sektörde çok büyük gelişme gördüğünü, ekonominin çok dinamik olduğunu aktaran Peres, Şangay ve Dubai'deki gelişmelerle Türkiye'dekilerin hemen hemen aynı olduğunu dile getirdi.

İsviçre menşeli uluslararası otel zinciri Mövenpick'in gitgide büyüdüğünü ifade eden Peres, her yıl 5 ila 7 oteli bünyelerine kattıklarını, şu an 60 otelin hizmette, 20 otelin de yapım aşamasında olduğunu, 2010 yılına kadar bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedeflediklerini, global gelirin 700 milyon İsviçre Frankı olduğunu anlattı. Jean Gabriel Peres, hizmete sunacakları 30 yeni otelin daha çok Avrupa'da olacağını, büyüme stratejilerinde Asya ve Afrika'nın da bulunduğunu, Çin, Mısır ve Asya-Pasifik'te otel düşünmelerine rağmen İngiltere ve Amerika'yı düşünmediklerini belirterek, “Otel sayımızı çok fazla artırmak istemiyoruz. Bizim için sayı değil kalite önemli” diye konuştu.

Türkiye'de yeni açılacaklarla birlikte 3 otelleri bulunduğunu belirten Peres, 2010 yılına kadar otel sayılarının 5 ile 10 arasında değişebileceğini dile getirdi.

“ANKARA, İSTANBUL, BURSA VE ANTALYA İLE İLGİLENİYORUZ”

Mövenpick Hotels & Resorts'un Avrupa'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefan Flury de başarılı bir otelin reçetesinin en önemli malzemesinin ülke olduğunu,dinamik ve yüksek potansiyelli Türkiye'nin öne çıkan özellikleri arasında büyük bir iş gücünün bulunmasını, misafirperverliğini ve çalışanlarının iyi eğitimli olmasını gösterdi.

Ülke içinde güçlü ortaklar bulmanın önemine işaret eden Flury, partnerleriyle uzun ve sürekli ilişki kurduklarını aktardı.

İsviçre'nin geleneksel misafirperverliğini Bodrum ve İzmir'de sunmaktan mutluluk duyacaklarını, Türkiye'de başka yatırımlar da yapmak istediklerini kaydeden Flury, bu yatırımları hangi illerde planladıklarının sorulması üzerine, İstanbul'un Anadolu ya da Avrupa yakasının yanı sıra Ankara, Bursa ve Antalya ile ilgilendiklerini ifade etti.

MÖVENPİCK BODRUM

Mak-Yol İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Çebi de açılacak Mövenpick Resort Bodrum için 12 milyon dolar harcadıklarını, yatırımı öz kaynaklardan gerçekleştirdiklerini söyledi. Verilen bilgiye göre, bu yıl Haziran'da açılacak Mövenpick Resort Bodrum, 91 odası ve süitleriyle beş yıldızlı bir butik resort olacak. Otelde 3 toplantı salonu ve iş merkezinin yanı sıra iki açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, Türk hamamı, sauna ve masaj hizmetleri bulunacak.

MÖVENPİCK İZMİR

Viltur İnşaat ve Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özkardeş de Mövenpick Hotel İzmir'i öz kaynaklarından 32 milyon dolar harcayarak baştan aşağıya yenilediklerini aktardı. Eylül'de hizmete girecek şehir merkezindeki otelde 17 süit ve 38 executive odayı kapsayan toplam 185 odanın bulunacağı, 9 toplantı salonunun yanı sarı sağlık kulübü, fitness merkezi, kapalı yüzme havuzu, sauna ve masaj odalarının hizmet vereceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mövenpick Türkiye'deki Otel Sayısını Artıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu
    11:15 Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatlarının çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin ve ilgili kurumların çiftçilere ve hayvancılığa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Mutlu, çiğ süt fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, hızlı ve etkili politika değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.

  • Teleferik İşletmelerinde Acil Durum Planı ve Tatbikat Yapılması Gerekiyor
    11:07 Teleferik İşletmelerinde Acil Durum Planı ve Tatbikat Yapılması Gerekiyor

    A sınıfı iş güvenliği uzmanı Nasuh Boztepe, Antalya'da yaşanan teleferik kazasıyla ilgili olarak, teleferik işletmelerinde iki yılda bir Acil Durum Planı yapılması ve yılda en az bir kez tatbikat gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Boztepe ayrıca, işverenin teleferik tesisinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve sağlık personeli bulundurma zorunluluğuna dikkat çekti. Malzemelerin de belirli zamanlarda değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Boztepe, işverenin her türlü tedbiri almakla sorumlu olduğunu belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarını kendi atölyesinde bakım ve onarım yapıyor
    11:07 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarını kendi atölyesinde bakım ve onarım yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını belediyede görevli ustalar tarafından yapıyor. Bu sayede maliyetler azaltılıyor ve kullanım ömrü uzatılıyor.

  • Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Teknikleriyle Oluşan Deep Fake Teknolojisi Mağduriyetlere Yol Açıyor
    11:04 Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Teknikleriyle Oluşan Deep Fake Teknolojisi Mağduriyetlere Yol Açıyor

    Yapay zeka ve derin öğrenme tekniklerinin kullanımıyla ortaya çıkan derin sahtecilik (deep fake) teknolojisi, sahte video ve ses kaydı temelli veri manipülasyonlarını artırarak birçok kişinin mağdur olmasına neden oluyor. Bu teknoloji, sosyal medya platformları ve dijital platformlarda kullanıldığında olumsuz sonuçlara ve dezenformasyona yol açabiliyor. Yapay zeka uygulamalarının kullanıcıların verilerini izinsiz olarak kullanabilmesi ve manipülasyon yapabilmesi, tüketicilerin mağduriyet yaşamasına sebep olabiliyor. Yapay zeka okur yazarlığına sahip olmanın önemi vurgulanarak, yapay zekanın ürettiği bilgilerin sorgulanması gerektiği belirtiliyor. Derin sahtecilikle mücadele etmek için tekniklerin geliştirilmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılara Hibrit Mısır Tohumu Hibe Ediyor
    11:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılara Hibrit Mısır Tohumu Hibe Ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilerin girdi ve yem maliyetini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibesine başladı. Aksu, Serik ve Elmalı ilçelerinde 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı.


Advertisement