Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen ve yaklaşık 2 yıldır devam eden Onuncu Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları, Özel İhtisas Komisyonu toplantıları ile sürüyor Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen ve yaklaşık 2 yıldır devam eden Onuncu Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları, Özel İhtisas Komisyonu (ÖİK) toplantıları ile sürüyor.
Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre toplumu yüksek refah seviyesine ulaştırma amacına hizmet edecek hedef ve stratejilerin yer aldığı temel politika dokümanı olan Onuncu Kalkınma Planı 2014-2018 yıllarını kapsayacak. Planda, ülkemizin önümüzdeki dönemde odaklanacağı dönüşüm alanlarının yanı sıra hedeflenen dönüşümü sağlayacak yol haritası ile somut hedef ve politikalar yer alacak.
-2014 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR-
Onuncu Kalkınma Planı ile ilgili 5 Haziran 2012 tarihli Başbakanlık genelgesi ile resmi süreci başlamış olup 2013 yılında tamamlanması beklenen Kalkınma Planı hazırlıklarının önemli bir aşaması olan ÖİK çalışmaları, Türkiye'nin dört bir yanından 3 bini aşkın akademisyen, bürokrat, kamu çalışanı, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsilcisini bir araya getiren katılımcı bir yaklaşımla yürütülüyor. Komisyonlarda; makroekonomiden sosyal güvenlik sistemine, eğitimden sağlığa, turizmden ulaştırmaya, bölgesel gelişmeden çevreye, sanayiden girişimciliğe, tarımdan enerjiye, kamu yönetiminden yerel yönetimlere kadar bir çok önemli makro ve sektörel kalkınma konusu orta ve uzun vadeli bir perspektifle masaya yatırılıyor.
46'sı "Özel İhtisas Komisyonu", 20'si "Çalışma Grubu" olmak üzere toplam 66 adet Komisyonun çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar sürmesi planlanıyor. Komisyon faaliyetleri sonunda ortaya konulacak raporların Onuncu Kalkınma Planına önemli katkılar sağlaması ve Planın 2013 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından görüşülerek alınacak Meclis kararının ardından 2014 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Onuncu Kalkınma Planı Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?