Oyder 5. Otomotiv Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

Oyder 5. Otomotiv Kongresi

Oyder 5. Otomotiv Kongresi

"Dünyanın ekonomik performansı, BRIC ve MIST ülkelerinin elinde olacak" dedi."Gelişim için Değişim" konsepti ile düzenlenen 5.Otomotiv Kongresi'ne katıldı.

22.05.2013 17:21

Meksika eski Devlet Başkanı Felipe Calderon,

"Dünyanın ekonomik performansı, BRIC ve MIST ülkelerinin elinde olacak" dedi.

Calderon, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından bu yıl

"Gelişim için Değişim" konsepti ile düzenlenen 5. Otomotiv Kongresi'ne katıldı.

Kongrenin konuk konuşmacısı Calderon, Türkiye ve Meksika'nın dünyada hak ettiği yeri aldığını belirterek, bu iki ülkenin sanayi gelişimini, yeniliğe ve insan sermayesine dayandırdığını kaydetti.

Calderon, otomotiv sanayine gelindiğinde iki ülkenin de verimli, etkin ve rekabetçi olduğunu ifade ederek, "Biz katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapıyoruz. Bu da uzun vadeli ekonomik gelişimin en uygun yoludur. Meksika ihracatta, ABD'ye bağlıdır. Küresel krizde sorunlar yaşadık. Birçok önlem alınıp gerileme hafifletilmiştir" diye konuştu.

-"Yeni orta sınıf ekonomik büyümenin başını çekecek"-

"Dünyanın ekonomik performansı, Brezilya, Rusya, Hindistan, ve Çin'in bulunduğu BRIC ve Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye'nin bulunduğu MIST gibi 8 ülkenin elinde olacak" diyen Calderon, şunları söyledi:

"21. yüzyıla dünyanın yeni ekonomik fenomen oluşturacağız. Bu yeni fenomen de ülkelerimizde ortaya çıkan yeni orta sınıftır. İlk defa araba, ev, bilgisayar alan orta yeni orta sınıf oluşacak. İşte bu orta sınıf ekonomik büyümenin başını çekecek. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte bütün dünyada bu olacak."

-"Yerel marka planlamadık ama günün birinde olabilir"-

"Meksika'nın otomobil markasını oluşturmayı hiç planlamadınız mı-" sorusu üzerine Calderon, Meksika'nın Mastretta isimli aracının bulunduğunu, çok popüler bir ailenin soyadı olduğunu belirterek, bu aracın, güzel, hoş ve spor bir araç olduğunu, ancak yüksek fiyattan satışa sunulduğunu ve yılda 30 araç üretildiğini bildirdi.

Calderon, Meksika ve Türkiye'nin ortak üretim yapıp yapamayacağına ilişkin, bunun olabileceğini, ancak birçok beceri gerektirdiğini ifade ederek, "Bilimsel çalışmaların sadece bir mühendis grubuna zaman ve mekan sağlayarak yapamazsınız. Uygun bir çevre ve bilginin yaratılması uygun olur. Yerel bir marka planlamadık ama günün birinde böyle bir şey olabilir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Oyder 5. Otomotiv Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement