Tavukçuluk Sektörü Satışlardan Memnun - Son Dakika
Ekonomi

Tavukçuluk Sektörü Satışlardan Memnun

Tavukçuluk Sektörü Satışlardan Memnun

Kuş Gribi ile Girdiği Krizi Atlatan Tavukçuluk Sektörü, Seçimler Sonrası Tatil Yörelerindeki Canlılık ve Tüketimdeki Artışın Keyfini Çıkarıyor

28.07.2007 13:32

Kuş gribi ile girdiği krizi atlatan tavukçuluk sektörü, seçimler sonrası tatil yörelerindeki canlılık ve tüketimdeki artışın keyfini çıkarıyor

Özellikle hafta sonları piknikçilerin talebiyle satışların 2 katına  varan oranlarda artırdığını belirten sektör temsilcileri, verimde düşüşe  neden olan hava sıcaklığının azalmasını beklediklerini, böylelikle daha  yüksek seviyeyi yakalamayı umduklarını kaydettiler.

Garip Tavukçuluk Genel Müdürü Uğur Uzun, geçen yıl kuş gribi nedeniyle satışların durma noktasına  geldiği sektörde, yaz dönemiyle tatil sürecine girilmesi sonucu ve başta  piknikçiler olmak insanların tüketimi artırmasının adeta bahar havası  yaşanmasına yol açtığını söyledi. Firma olarak hafta içi üretimlerinin 30 ton civarında olduğunu belirten  Uzun, hafta sonlarında ise bu rakamın 60 tona kadar yükseldiğini kaydetti.

Beyza Piliç Genel Müdürü Recep Çalışkan ise piyasanın önceki haftalarda seçimler nedeniyle durgunluk yaşadığını, seçimlerin ardından tatile çıkan vatandaşlar nedeniyle üretimde iki kat, satışlarında ise yüzde  15'le varan artış yaşandığını söyledi.

Çalışkan, hafta içi 60-70 ton arasında olan üretimlerinin, hafta  sonlarında 100 tona yaklaştığını, ancak yaşanan aşırı sıcakların tavuktaki verimi etkilediğini belirterek, “Aşırı sıcaklar nedeniyle  çiftliklerde zaman zaman tavuk ölümleri oluyor. Tavukların 2,3-2,4  kiloda kesilmesi gerekirken, 2 kiloda kesim yapılıyor. Sıcakların  azalması satışlarımızı daha da artıracak” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tavukçuluk Sektörü Satışlardan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement